Rols-Rojs ukida dodatnih 400 radnih mjesta

rols-rojs

Britanska kompanija Rols-rojs (Rolls-Royce) najavila je danas da će do kraja naredne godine ukinuti dodatnih 400 radnih mjesta u odjeljenju za brodogradnju, što je najnoviji potez u nastojanjima kompanije da to odjeljenje učini efikasnijim, prenosi Rojters.

Rols-rojsovo odjeljenje za brodogradnju, koje u velikoj meri zavisi od klijenata iz naftnog i gasnog sektora, nalazi se posljednjih godinu i po dana pod velikim pritiskom, s obzirom na to da su cijene nafte tipa “brent” pale na šestogodišnji minimum, a veliki broj porudžbina otkazan, prenosi Rojters.

Britanska kompanija je početkom ove godine šokirala investitore, kada je saopštila da će profit u njenom najvažnijem sektoru, odjeljenju za proizvodnju motora za avione, pasti u idućoj godini.

Najnovije ukidanje radnih mjesta će, kako se navodi u saopštenju kompanije, donijeti godišnju uštedu od 40 miliona funti, a kako podjseća Rojters, Rols-rojs je još u maju najavio ukidanje 600 radnih mjesta u istom odjeljenju, koje zapošljava ukupno 5.800 ljudi i radi na proizvodnji pogonskih sistema i sidra za brodove.

(Agencije)

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i