Biznis 05.10.2015.

Rols-Rojs ukida dodatnih 400 radnih mjesta

ČITANJE: 1 minuta
rols-rojs
Britanska kompanija Rols-rojs (Rolls-Royce) najavila je danas da će do kraja naredne godine ukinuti dodatnih 400 radnih mjesta u odjeljenju za brodogradnju, što je najnoviji potez u nastojanjima kompanije da to odjeljenje učini efikasnijim, prenosi Rojters.

Rols-rojsovo odjeljenje za brodogradnju, koje u velikoj meri zavisi od klijenata iz naftnog i gasnog sektora, nalazi se posljednjih godinu i po dana pod velikim pritiskom, s obzirom na to da su cijene nafte tipa “brent” pale na šestogodišnji minimum, a veliki broj porudžbina otkazan, prenosi Rojters.

Britanska kompanija je početkom ove godine šokirala investitore, kada je saopštila da će profit u njenom najvažnijem sektoru, odjeljenju za proizvodnju motora za avione, pasti u idućoj godini.

Najnovije ukidanje radnih mjesta će, kako se navodi u saopštenju kompanije, donijeti godišnju uštedu od 40 miliona funti, a kako podjseća Rojters, Rols-rojs je još u maju najavio ukidanje 600 radnih mjesta u istom odjeljenju, koje zapošljava ukupno 5.800 ljudi i radi na proizvodnji pogonskih sistema i sidra za brodove.

(Agencije)