Svijet 10.01.2023.

Rusi objavili da je “Vagner” zauzeo centar Soledara, Ukrajinci tvrde da još odolijevaju

ČITANJE: 1 minuta

Ruske snage preuzele su kontrolu nad centrom Soledara, rekao je večeras vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

“Prema poslednjim informacijama, centar Soledara pod kontrolom Vagnerove jedinice, a ovde su se momci učvrstili na jednoj i na drugoj strani. Već efikasno idu napred”, naveo je Pušilin u izjavi Prvom kanalu.

Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe u bitkama za Soledar “trpe ozbiljne gubitke, ali nastavljaju da se opiru“, prenose RIA Novosti.

Ukrajinske snage i večeras drže svoje borbene položaje u gradu Soledaru na istoku Ukrajine i odolevaju masovnom ruskom napadu, izjavila je Hana Malijar, zamenica ukrajinskog ministra odbrane.

Britansko ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da su posle četiri dana napredovanja ruske snage verovatno uspele da zauzmu veći deo grada ocenivši da je to redak uspeh za ruske trupe posle niza ponižavajućih povlačenja u prošloj godini, prenosi Rojters.

“Teške borbe za Soledar se nastavljaju. Neprijatelj zanemaruje svoje teške gubitke i nastavlja aktivno da napada. Naši borci hrabro odolevaju duž linije odbrane”, izjavila je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar, prenosi nova.rs.

(SB)

Oznake: Ukrajina