Biznis 12.10.2015.

“Rusija zove!”: U Moskvi počeo dvodnevni investicioni forum

ČITANJE: 1 minuta
rusija-zove-forum
U Moskvi će u naredna dva dana biti održan sedmi godišnji VTB kapital investicioni forum “Rusija zove!” kome će prisustvovati i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ruski predsjednik tradiocionalno prisustvuje plenarnoj sjednici i daje uvodno izlaganje na investiocionom forumu. Dnevni red foruma uključuje i brojne panel sjednice na kojima učestvuju vladini zvaničnici, te direktori velikih međunarodnih korporacija i vodećih ruskih preduzeća.

Forum “Rusija zove!”, u organizaciji VTB međunarodne grupacije banaka i finansijskih kompanija, jedinstven je događaj globalnih razmjera koji okuplja kreatore politike, investitore i poslovne ličnosti s ciljem promocije dijaloga i strateških investicija u rusku privredu.

Razgovori na visokom nivou na forumu pomažu stvaranju uslova koji će omogućiti ruskim kompanijama da nastave sa uspješnim poslovanjem na globalnim tržištima, te da postave temelje multionicanalnim kompanijama da investiraju u Rusiji.

Forum podržava i razvoj međusobnih odnosa zemalja s ciljem promovisanja Rusije kao ključnog globalnog finansijskog i ekonomskog centra.

Teme na forumu se biraju svake godine tako da reflektuju vodeće trendove u globalnoj ekonomiji. U nizu drugih poslovnih i investiocionih pitanja, delegati sa prethodnih foruma su raspravljali o ekonomskom razvoju Rusije, trendovima dugovanja i jednakostima tržišta kapitala, te strategijama za ubrzanje regionalnog razvoja.

Prošlogodišnji forum je postigao veliki uspjeh i ostvarena je velika posjećenost – više od 2.000 delegata, uključujući 500 investitora iz Rusije, Evrope, SAD, Azije, Bliskog istoka i Afrike.

Od svog osnivanja, VTB grupacija aktivno djeluje na međunarodnim tržištima, igrajući značajnu ulogu u podsticanju stranih investicija u rusku privredu.

Investiocioni forumi “Rusija zove!” su se od 2009. godine održavali u Moskvi, Londonu i Njujorku.