Vijesti 01.11.2015.

Ruski avion se raspao u vazduhu, uzrok još uvijek nepoznat

ČITANJE: 1 minuta
ruski avion
Putnički avion kompanije “Kogalimavija”, koji se juče srušio u Egiptu, raspao se u vazduhu, rekao je danas direktor Međudržavne komisije za vazduhoplovstvo Viktor Soročenko.

-Previše je rano govoriti o uzroku pada. Avion se raspao u vazduhu i dijelovi su razbacani u oblasti širokoj oko 20 kilometara kvadratnih”, istakao je Soročenko.

Avion “Erbas A-321” kompanije “Kogalimavija” letio je iz egipatskog odmarališta Šarm el Šeik ka Sankt Peterburgu kada se srušio u udaljenu planinsku oblast u centralnom dijelu Sinaja, pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade.

Letjelica je pala u planinsko područje neposredno nakon nestanka sa radarskih ekrana kontrolora leta.

Egipatski analitičari započeli su danas ispitivanje sadržaja dvije crne kutije putničkog aviona i navode da će im biti potrebno nekoliko dana da dođu do podataka.

Ruska administracija za saobraćaj “Rostransnadzor” saopštila je da je kompaniji “Kogalimavija” naređeno da obustavi letove sa letjelicama “Erbas A-321” dok ne budu poznati uzroci pada aviona.

“Kogalimavija” je saopštila da su svi njihovi avioni na vrijeme servisirani i isprobani prije polijetanja.

U saopštenju se dodaje da kompanija ne može da sumnja u profesionalizam pilota ili posade aviona, koji se srušio na Sinajsko poluostrvo.

(Agencije)