Biznis 24.10.2022.

Ryanair uspostavlja letove iz Tuzle, za početak linije za Njemačku, Švedsku i Austriju

ČITANJE: 2 minute

Na Međunarodnom aerodromu u Tuzli od 1. novembra ove godine zvanično će biti uspostavljeno poslovanje avio-kompanije Ryanair, koja je već kreirala svoj cjenovnik. Između ostalog, putnici mogu letjeti i za 4,99 evra, u zavisnosti od datuma polaska.

Zajednička saradnja Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Tuzli ozvaničena je ranije ove godine, a putnici će od novembra posredstvom avio-kompanije moći putovati na tri destinacije, odnosno prema stokholmskom aerodromu Arland, Memingenu i Beču.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u njihovom planu je sedam letova sedmično na tri destinacije, a cjenovnik putovanja je već objavljen.

Shodno tome, prvi let za Beč planiran je 1. novembra ove godine u 16 sati i 55 minuta, a cijena karte u jednom smjeru iz Tuzle u vrijeme objave članka košta 121,49 evra.

Dva dana kasnije, ona iznosi 22,99 evra, dok se 15. novembra cijena spušta na 4,99 evra. Kada je riječ o letovima iz Beča do Tuzle, cijene u ovom trenutku za prvi, treći i peti dan novembra iznose 4,99 evra, nakon čega se ona penje na 19,99 evra. Letovi traju sat i deset minuta.

Kada je riječ o njemačkom Memingenu, prvi let iz Tuzle planiran je za 4. novembar, a karta u jednom smjeru košta 30,39 evra, dok je na obrnutoj liniji ona 19,24 evra. Shodno aktuelnom cjenovniku Ryanaira, do Memingena i obratno za 4,99 evra moguće je putovati 7. novembra. Letovi traju sat i 40 minuta.

Na stokholmski aerodrom Arland iz Tuzle je moguće sletjeti od 2. novembra po cijeni od 21,39 evra, dok je u obrnutom smjeru iznos podignut na 30,60 evra. Najjeftinije karte iz Tuzle prema krajnjoj destinaciji dostupne su 14. novembra po cijeni od 4,99 evra. Letovi traju dva sata i 50 minuta.

Iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli ranije je potvrđeno da su sa Ryanairom pregovarali o novim, zanimljivi destinacijama koje su za bh. putnike prihvatljive u ljetnoj sezoni, ali i one koje su vezane za dijasporu. Ali, konačnu odluku o uspostavi novih letova donijeće avio-kompanija na osnovu procjena tržišta.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, zvanično predstavljanje kompanije u Tuzli će biti upriličeno na dan obavljanja prvog leta.

Oznake: Ryanair, Tuzla