Magazin 22.10.2015.

S.A.R.S. : Banjaluku očekuje veče za pamćenje

ČITANJE: 2 minute
sars
Povodom oblježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS/a 26. novembra u SD Borik biće održan “Pozitiva koncert” beogradske grupe S.A.R.S!

“Lutka”, “Buđav lebac”, “Perspektiva”…samo su neki od hitova po kome je ova beogradska grupa i više nego poznata, a šta trenutno rade i šta banjalučani mogu da očekuju od koncerta otkrio nam je Žarko Kovačević, fontmen Sveže amputirane ruke Satrijanija, odnosno grupe S.A.R.S.

 Šta je to novo što S.A.R.S. radi?

ŽARKO: S.A.R.S. pravi kratku koncertnu pauzu i koristi je da poradi na novim pesmama… Pored toga nastavljamo da promovišemo poslednji album “Proleće” i za mesec-dva možete očekivati još jedan spot koji je u pripremi.

Kada se može očekivati novi album?

ŽARKO: Planiramo da objavimo novi album sledeće godine, ali ćemo konkretan termin znati tek kada budemo završili sve.

Kako crpite enrgiju za silne nastupe koje ste obavili u proteklih godinu dana i koliko je teško “svaki dan” biti u drugom gradu?

ŽARKO: Energiju nam daje publika i srećni smo da imamo tu mogućnost da uživamo u razmeni energije i emocija sa tolikim brojem ljudi… ništa ne pada teško kada te na koncertu dočeka dobro raspoložena publika.

PORTAL NN: Šta banjalučka publika može da očekuje 26.11?

ŽARKO: To će svakako biti naš najveći koncert i nadam se da će Borik biti ispunjen, a mi ćemo dati sve od sebe da banjalučkoj publici priredimo veče za pamćenje.

Koncert se održava u saradnji sa UG “Akcija protiv SIDA-e” a za cilj ima skretanje pažnje javnosti o potrebi pevencije HIV-a, smanjenje stigma i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om i AIDS-om!

Ulaznice po cijeni od 7 KM u pretprodaji možete kupiti u caffe baru Harmonija i Restoranu 2u1! Na dan koncerta ulaznice će koštati 10 KM.

(Nezavisne novine)