Biznis 11.05.2021.

SA AERODROMA U TUZLI: “Rajaner” uspostavlja četiri leta sedmično do dva grada u Njemačkoj

ČITANJE: 1 minuta

Evropska aviokompanija Rajaner od septembra ove godine počinje saobraćati s Međunarodnog aerodroma u Tuzli i to s ukupno četiri linije sedmično prema dva njemačka grada.

Međunarodni aerodrom u Tuzli i niskobudžetna aviokompanija Rajaner zvanično su uspostavili zajedničku saradnju, a benefite će putnici osjetiti već od septembra ove godine, kada je najavljeno prvo polijetanje aviona.

Direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić za Klix je potvrdio da će Rajaner u samom početku saobraćati dva puta sedmično prema Baden-Badenu i isto toliko prema destinaciji Dizeldorf-Vizeu Njemačkoj.

– Prve linije kreću od 2. septembra ove godine, a ova saradnja s Rajanerom je od velikog strateškog značaja za Međunarodni aerodrom u Tuzli, jer nam dolazi još jedna niskobudžetna aviokompanija. Takođe, ovo će nam nuditi i povećanje broja putnika, od čega će aerodrom, ali i šira društvena zajednica imati koristi – kazao nam je Mujačić.

Stručni tim evropske aviokompanije ranije je izvršio sve neophodne provjere u tuzlanskoj vazdušnoj luci.

– Oni su provjerili uslove pod kojima poslujemo, opremu kojom raspolažemo, uz sve ostalo što je bitno za organizaciju letenja. Sve to je prihvaćeno, ocijenivši uslove pohvalnim. Ova najveća evropska niskobudžetna aviokompanija dolazi s tendencijom poslovanja od najmanje pet godina, kao i planiranim širenjem mreže i uvođenjem novih linija – naglasio je Mujačić.

Avionske karte Rajanera zvanično su već u prodaji i to po cijeni od 40 KM. Zvanično, od septembra ove godine Rajaner će u Tuzli poslovati skupa s aviokompanijom Vizer.

(SB)

Oznake: rajaner