Magazin 24.04.2019.

SA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE GRADA: Jovana Raljić ambasador kulture Banjaluke i RS

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić ugostio je danas u Gradskoj upravi banjalučku violinistkinju Jovanu Raljić, koja postiže zapažene rezultate u Beču, gdje je na master studijama, kao i na drugim scenama Evrope.

Talić je rekao da je ova talentovana umjetnica ambasador kulture grada Banjaluke i Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Jovana Raljić svojim znanjem i kvalitetom predstavlja naš grad na evropskoj muzičkoj sceni u najboljem svjetlu. Nadam se da će se saradnja koju smo danas uspostavili nastaviti jer umjetnici poput Jovane najbolje afirmišu Banjaluku na putu kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine”, istakao je Talić.

On je rekao da će mlada violinistkinja uvijek imati podršku Banjaluke, dodavši da je jedna od ideja da se iniciraju nastupi ove umjetnice u gradovima sa kojima je Banjaluka bratimljena.

Raljićeva je zahvalila predsjedniku Skupštine grada za prijem i podršku koju pruža ne samo njoj, već umjetnicima uopšte, te izrazila nadu da će se u narednom periodu razviti šira saradnja na obostrano zadovoljstvo.

“Radosna sam kad vidim da moja Banjaluka, u kojoj sam odrasla i načinila prve muzičke korake, vodi računa o svojim stvaraocima. Vidim da Gradska uprava i Skupština grada stalno idu uzlaznom putanjom i na to sam ponosna i kad sam u Austriji ili bilo gdje”, rekla je Raljićeva.

Ona je naglasila da će se rado odazvati na sve pozive svog grada bilo da održi koncert ili radionice jer želi da doprinese kulturnom životu Banjaluke.

Raljićeva se uveliko priprema za koncert u Italiji, kao i za učešće na festivalu u Španiji.

(Srna)

Oznake: Zoran Talić