Vijesti 04.03.2016.

Sabor smijenio direktora HRT-a, novi je Siniša Kovačić

ČITANJE: 1 minuta
hrt direktor
Hrvatski sabor je razrješio popodne Gorana Radmana s dužnosti generalnog direktora HRT-a, a za v.d. direktora izabrao novinara i urednika tog medija Sinišu Kovačića.

Radman je juče na konferenciji za novianre rekao da će čestitati izbor Kovačiću kada ga Sabor bude izabrao, ali da će pravdu potražiti na sudu. Ocjenio je i da je njegova smjena čisto političke prirode.

Smjena Radmana u Saboru uslijedila je nakon sastanka lidera vladajuće koalicije Tomislava Karamarka i Boža Petrova, koji je obećao da će podržati predlog saborskog Odbora, a ova tačka je na dnevni red parlamenta uvrštena naknadno. Opozicija smatra da javna televizija ne može biti politička lovina niti jedne garniture.

-Ona je bogatstvo hrvatskih građana. Ako prihvatimo tezu da vladajuća garnitura može smijeniti, onda ova smjena nema obilježje demokratije- rekao je bivši predsjednik parlamenta Josip Leko iz opozicione SDP.

Goran Beus Rajhemberg je u ime HNS-a je podsjetio je čelni čovjek Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko još 13. februara rekao da “Radman mora da ode”, te da je isto to istog dana rekao i čelni čovjek Mosta. Nećemo glasovati za smjenu Radmana, bit ćemo suzdržani, a bit ćemo suzdržani i u vezi s gospodinom Kovačićem, rekao je Rijhemberg. Nenad Stazić iz SDP-a je rekao da svaka diktatura osvaja teeleviziju.

-Još ni vladu niste formirali, ali ste odmah krenuli na HRT- rekao je i dodao da je to školski primjer svih diktatura.

(NN)