Vijesti 23.09.2015.

Sajam knjige: Organizatori zadovoljni prodajom

ČITANJE: 1 minuta
sajam

Izdavači na ovogodišnjem, 20. Sajmu knjige u Banjaluci, koji je organizovao “Glas Srpske”, zadovoljni su prodajom, posebno novih izdanja, rekla je rukovodilac Sajma Petra Ivić.

Ona je podsjetila da su na ovom jubilarnom sajmu učestvovali brojni izlagači iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te da je Sajam posjetilo nekoliko hiljada ljudi.

– Zadovoljni smo što je među posjetiocima bilo najviše mladih, posebno osnovaca, srednjoškolaca i strudenata. Zbog njih nam je posebno drago da smo ovu manifestaciju uspjeli da održimo pune dvije decenije- istakla je Ivićeva.

Na Sajmu knjige, koji je održan u dvorani “Borik” od 15. do 21. septembra, nagrada “Liplje” za savremenu književnost pripala je izdavačkoj kući “Besjeda” za izabrana djela Ranka Preradovića.

Nagrada “Moštanica” za izdavački poduhvat pripala je Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, dok je Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Beograd pripadala nagrada “Stuplje” za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti.

Nagrada “Gomionica” za knjigu za djecu pripala je izdavaču “Maj buk” iz Banjaluke za bajku Hansa Kristijana Andersena “Snježna kraljica”.

(Agencije)