Magazin 04.11.2015.

Sami ste krivi: 4 razloga zašto ne mršavite!

ČITANJE: 2 minute
cura-teretana
Saznajte koji su mogući uzroci za vaš niz neuspješnih dijeta i šta bi trebalo da promijenite kako bi vaši naporni treninzi konačno donijeli rezultate.

Konstantno ste na dijetama, vježbate redovno već nekoliko mjeseci, ali rezultata nema. Umjesto da svu krivicu svalite na genetiku, potrudite se da u procesu mršavljenja neke stvari promijenite.

1. Ne trudite se dovoljno

Trening mora biti kvalitetan. Ako trošite puno vremena na trčanje ili teretanu, ne znači da vrijeme trošite korisno. Neophodno je da konstantno postavljate nove ciljeve. Ukoliko vam jedna vježba postane laka, nemojte se time zadovoljavati. Počnite da dižete teže tegove ili trčite većom brzinom. Postepeni napredak i kvaliteta u vježbanju će vam omogućiti lakši put ka gubljenju kilograma.

2. Stres

Organizam jednostavno zna kada imate neki emocionalni problem, i tako sabotira proces mršavljenja. Stres jako loše utiče na mršavljenje, jer zadržava masti u organizmu, a posebno u dijelu oko trbuha. Zato, pobrinite se da posao i ljudi koji vas čine nezadovoljnim budu što dalje od vas.

3. Nepodnošljivost određene hrane

Možda se vi hranite pravilno, jedete raznovrsnu hranu, ali kilogrami stagniraju. Jedan od mogućih razloga je taj što vaše tijelo ne podnosi dobro određenu hranu. Unošenjem takve hrane u organizam, moguće je uzrokovati neke unutrašnje upale koje sprečavaju da trening da rezultate. Stoga, preduzmite sve kako biste saznali postoji li takva hrana. Posjeta nutricionisti bi bila idealno rješenje.

4. Izloženi ste otrovima

Otrovi koji se unose preko zagađenog vazduha, cigareta, lijekova, hemijskih supstanci koje se nalaze u određenim kozmetičkim proizvodima, talože se u masnim naslagama u tijelu. Ukoliko tijelo počne te masne naslage da koristi kao izvor energije, otrov će se osloboditi. Na svu sreću, organizam je dovoljno pametan da ne koristi masne naslage u tu svrhu, ali na taj način one ostaju nataložene u našem organizmu. Rješenje leži u oslobađanju otrova, pri čemu će tijelo moći normalnije funkcionirati. U tome će vam pomoći dijete za detoksikaciju uz mnogo tečnosti, posebno čajeva i kakaa.