Vijesti 21.10.2016.

Sanacija klizišta na prigradskim područjima

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava planira da uskoro počne sanaciju četiri klizišta na prigradskim područjima, za čiju je namjenu ovogodišnjim budžetom predviđeno 150.000 KM.

– U toku je postupak izbora izvođača radova, a potom će uslijediti sanacija. Riječ je o klizištima na putnim pravcima Bočac – Agino Selo – Krmine – Tisovac, Goleši – Dedića Lokva – Kola, Pandže – Grujići – Pratnjice – Nišići – Jelićka crkva i na Krčmaricama kod kasarne – potvrdili su u Gradskoj upravi.

Od 2014. godine evidentirano je više od 200 klizišta i odrona zemlje na teritoriji grada.

– Jedan broj je saniran u prethodne dvije godine i riječ je uglavnom o klizištima na javim površinama i to prije svega na onim koji su oštetili ili prijetili da oštete javnu infrastrukturu – rekli su u Gradskoj upravi.

Istakli su da je u sanaciju oko četrdesetak klizišta do kraja 2015. godine u saradnji sa “Vodama Srpske” uloženo više od dva miliona KM.

– Među najvećim saniranim klizištima bilo je ono u ulici Veljka Mlađenovića i dva klizišta na putu za Ponir – naveli su u Gradskoj upravi i naglasili da je samo u ova tri klizišta uloženo oko 650.000 KM.

Dodali su da je jedno od većih klizišta koje je sanirano u proteklom periodu bilo ono u ulici Manjačkih ustanika.

(Glas Srpske)