Biznis 20.10.2015.

Saradnja bijeljinskog “Orla” i ruske kompanije “Klimov”

ČITANJE: 1 minuta
klimov
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i delegacija kompanije “Orao” iz Bijeljine dogovorili su u Sankt Peterburgu dugoročnu saradnju sa ruskom kompanijom “Klimov” koja se bavi proizvodnjom i održavanjem motora za helikoptere.

Đokić boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Sankt Peterburgu radi unapređenja saradnje u oblasti namjenske industrije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Sa direktorom kompanije `Klimov` Aleksandrom Vitaginom dogovorili smo dugoročnu saradnju na remontu i održavanju motora za civilne potrebe, što ćemo precizno definisati ugovorom koji će biti zaključen u narednom periodu”, rekao je Đokić.

On je najavio da će “Orao” u toku 2016. godine dodatno investirati u alate i opremu kako bi stekao odgovarajući sertifikat i počeo poslove remonta motora.

“To će dugoročno obezbijediti kvalitetan posao za `Orao`, ali i nova tržišta koja će mu kompanija `Klimov` pomoći da osvoji”, istakao je Đokić.

On je dodao da je na sastanku razgovarano i o dodatnim vidovima saradnje u budućnosti, što će ovom preduzeću obezbijediti stabilnost u poslovanju i novi razvojni put.

Delegaciju privrednog društva “Orao” Bijeljina predvodio je direktor Milan Prica.

(Agencije)