Izbori 2022 25.09.2022.

Šarović: Očekujem veliku podršku u Istočnom Sarajevu

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović izjavio je večeras da u Istočnom Sarajevu, čiji je bio prvi gradonačelnik, očekuje veliku podršku na predstojećim izborima. Šarović je rekao večeras uoči centralne tribine SDS-a u Istočnom Sarajevu da je Istočna Ilidža “uvijek bila bastion te stranke”.

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da vjeruje u pobjedu kandidata ove dvije stranke za inokosne funkcije.

“Republike Srpska je sigurna u našim rukama. Otvorićemo prostor za više investicija, za nova zapošljavanja, a samim tim obezbijediti sredstva za reformu zdravstva i obrazovanja, kako bi naši mladi ljudi imali najbolje obrazovanje i mogli da se zapošljavaju i ostaju u Srpskoj”, poručila je Trivićeva.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Marinko Božović naglasio je da mu je drago što su građani Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže došli u velikom broju na večerašnju centralnu tribinu da podrže kandidate SDS-a i PDP-a.

Božović je rekao da se SDS zalaže za decentralizaciju i ravnomjeran razvoj Srpske, te da želi da se u lokalne zajednice na osnovu svoje privredne aktivnosti, novac vraća u budžete, što će Istočnoj Ilidži biti dovoljno da se razvija na osnovu svojih sredstava. Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice osam Slađana Jašarević rekla je da će SDS ispuniti sva data obaćanja u predizbornoj kampanji.

“SDS ima svoju platformu, a PDP svoj ekonomski program i to je ono što je najvažnije u ovoj kampanji. Za Republiku Srpsku su najvažnije ekonomski rast, razvoj i obnova, jer bez uspješne ekonomije ništa nećemo moći ostvariti”, poručila je Jašarevićeva.

Oznake: Mirko Šarović, SDS