Magazin 29.10.2015.

Saudijska Arabija: Glumac uhapšen jer je “previše seksi”

ČITANJE: 1 minuta
abdul_aziz_al_kassar
Kada je jedan glumac u Saudijskoj Arabiji otišao u kupovinu u jedan šoping centar u Rijadu, nije očekivao da će, iz potpuno bizarnog razloga, završiti u policijskoj stanici.

Prema pisanju RT-a, Abdula Aziza Al Kasara su u centru okružile obožavateljke koje su bile odlučne da naprave selfi s popularnim glumcem, što je dovelo do njegovog hapšenja pod optužbom da je kriv za remećenje javnog reda i mira i kontakte sa ženama koje nisu ni u kakvoj vezi s njim.

Video incidenta prikazuje Al Kasara, okruženog ženama, koje vrište njegovo ime i žele mu se približiti, a onda prilazi muškarac odjeven u bijelu halju i odvodi ga.

Al Kasara su uhapsili članovi Komisije za promociju vrijednosti i prevenciju grijeha, tj. religiozna policija u ovoj zemlji. Prema izvještaju medija, optužen je za remećenje javnog reda i mira i zloupotrebu društvenih mreža.

Glumac inače živi u Kuvajtu, a Saudijsku Arabiju je posjetio iz “poslovnih razloga”.

Al Kasar je pušten nakon što je platio kauciju, ali ne smije napustiti zemlju do okončanja istrage, jer ga je pomenuta Komisija optužila da je iskoristio socijalne medije da sreće žene i slika se s njima.

Glumac je, dodajmo i to, na Snapchatu postavio pitanje svojim sljedbenicima gdje se može “najbolje kupovati” u Rijadu, a policiji je poslije rekao da nije očekivao ovoliki broj fanova…

(Radiosarajevo.ba)