Vijesti 02.11.2015.

Savanović: Radimo na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca

ČITANJE: 1 minuta
savanovic milenko
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas Srni da bi u narednih nekoliko godina trebalo da bude završen proces potpunog stambenog zbrinjavanja porodica boračkih kategorija, te da ih je do sada stambeno zbrinuto oko 7.900.

– Trenutno pripremamo novu uredbu kojom bi u narednoj godini bilo predviđeno raspisivanje javnog poziva za sve porodice boračkih kategorija koje do sada nisu iz opravdanih razloga konkurisale za stambeno zbrinjavanje. Očekujem da stambeni program njihovog zbrinjavanja završimo u narednih nekoliko godina- rekao je Savanović.

On je naveo da bi do kraja novembra ili u prvoj polovini decembra ove godine trebalo da budu završene zgrade sa 142 stana za boračke kategorije u banjalučkom naselju Ada, za šta je do sada izdvojeno oko 4,5 miliona KM.

– Cilj nam je da sve porodice boračkih kategorija u potpunosti stambeno zbrinemo. Vlada Republike Srpske je do sada, osim izgradnje stanova, pružala i nepovratnu novčanu pomoć za stambeno zbrinjavanje, a tako će biti i narednom periodu- dodao je Savanović.

(Agencije)