Vijesti 16.09.2015.

Savez za promjene organizuje proteste protiv RTRS-a

ČITANJE: 2 minute
savey za promjene
Stranački podmladak opozicionog bloka organizovaće sutra proteste ispred zgrade Radio televizije RS, negodujući zbog, kako tvrde, neobjektivnog izvještavanja javnog servisa, najavili su danas iz Saveza za promjene.

Kako je najavljeno, podmladak opozicionog bloka, odnosno mladi SDS-a, PDP-a, NDP-a i NS-a, okupiće se u 11:30 časova u parku Mladen Stojanović odakle će u 12 časova krenuti do zgrade RTV doma, kako bi izrazili nezadovoljstvo izvještavanjem RTRS-a.

Igor Ostojić, predsjednik Savjeta mladih banjalučkog SDS-a ustvrdio je na današnjoj pres konferenciji da su se ovaj korak odlučili jer je “RTRS, umjesto da bude javni servis, postao vlasništvo jednog čovjeka koji pravi podjelu na izdajnike i patriote”.

Nikola Dronjak, predsjednik Savjeta mladih banjalučkog PDP-a rekao je da je glavni  cilj okupljanja “skidanje mraka koji je zavladao RTRS-om i jednoumljem koje se prožima njihovom uređivačkom politikom”.

–  Milorad Dodik je privatizovao RTRS i stvorio od toga televiziju koja svakodnevno bombarduje napaćene građane Republike Srpske kako postoje izdajnici koji ne žele dobro Republici Srpskoj, a to su ljudi iz Saveza za promjene- rekao je Dronjak.

– Ovo je samo početak – naglasio je Dronjak i dodao da “slijedi radikalna borba protiv takve politike”, jer je kako kaže nezapamćeno u novijoj modernoj političkoj praksi da je šef kabineta Republike, postao direktor televizije koja je javni servis ove države.

Dronjak je pozvao sve nezaposlene građane, borce, penzionere i mlade koje koji nezadovoljni da im se pridruže na sutrašnjem protestu.

Đorđe Praštalo predsjednik mladih NDP-a naglasio je da na proteste treba izaći iz više razloga, ali da je jedan od važnijih činjenica da su građani svjedoci raznih afera koje se deđavaju u RS, a koje RTRS ne prikazuje.

– Mirnim protestom mi samo želimo da ukažemo na ono što vide svi ljudi, vide bijedu i probleme, a kada pogledaju program RTRS-a ispada da žive u Švajcarskoj- zaključuje Praštalo.

(Banjaluka.net)

Oznake: Milorad Dodik