Magazin 17.01.2016.

Savjeti uz pomoć kojih će vaša kosa početi brzo da raste

ČITANJE: 2 minute
Duga kosa
Otkrivamo vam korake koji će vas odvesti do duge kose, na vama je da ih pratite i uživate u rastu svoje kose…

Oduvijek sanjate o dugoj, zdravoj kosi ali vam se čini kao da vam kosa skoro uopšte ne raste.

Zato smo vam danas pripremili četiri jednostavna trika uz pomoć kojih će vaša kosa početi brzo da raste, a takođe će izgledati savršeno zdravo.

1. Redovno šišajte krajeve kose

Ovo je obavezno! Na svaka tri do četiri mjeseca idite kod frizera da vam skrati krajeve, pa makar i jedan centimetar. Ispucali krajevi prvo što ne izgledaju lijepo (više izgledaju kao sasušena slama), a drugi razlog je jer će vam kosa ostati na istoj dužini – npr. jedan centimetar poraste, a isto toliko i pukne ne dozvoljavajući kosi da ide u dužinu. Takođe tretirajte krajeve kose sa serumom koji vam najviše odgovara.

2. Svedite peglanje i feniranje kose na minimum

Dobro znate da toplina šteti kosi. Pokušajte se navići da sušite kosu bez fena, već na vazduhu i da je ne peglate. Ako baš ne možete da se „odreknete“ fena, makar smanjite temperaturu vazduha i držite ga na što većoj udaljenosti od glave i stavljajte na kosu preparate za zaštitu od toplote.

3. Održavajte hidrataciju skalpa

Za zdravu kosu potrebna je zdrava koža glave, a za zdravu kožu glave – određena hidratacija. Održavajte vlažnost kože glave uz pomoć posebnih šampona i balzama bez silikona i parabena, kao i uz pomoć prirodnih maski.  Vidjećete promjenu čim počnete da se malo više brinete o skalpu.

4. Hranite se pravilno i unosite više vode u organizam

Manite se nezdravih dijeta i gladovanja! Ako želite jaku, sjajnu, dugu i zdravu kosu potrebno je da unosite dovoljne količine hrane (koja je naravno zdrava, a ne „junk food“), kao i određene količine vode. Žene koje ne vode računa o svojoj ishrani imaju problema sa opadanjem i beživotnom kosom. A da ne pričamo o koži i noktima… Jako su bitni vitamini B12, D, cink i kalcijum; jedite što više zelenog povrća, ribe, sira i orašastih plodova. Što se tiče vode, minimum pijte 2l vode dnevno i vidjećete velike promene i na koži, ali i na kosi.

(zenskimagazin.rs)