Politika 23.09.2015.

Saznajemo: Direktor Voda Srpske podnio ostavku

ČITANJE: 2 minute
dragan-andjelic
Dragan Anđelić, direktor Voda Srpske, razriješen je dužnosti direktora ove javne ustanove, saznaje Banjaluka.net.

Vlada je, prema saznanjima Banjaluka.net.-a, prihvatila Anđelićevu ostavku na ovu funkciju.

Anđelić, koji je kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS), razriješen je dužnosti direktora na sjednici Vlade RS, održanoj prošle sedmice.

Vijest o njegovoj smjeni nije objavljena poslije sjednice Vlade, kao što je to uobičajna praksa.

Izvori Banjaluka.net-a, bliski vrhu Vlade, tvrde da su u kabinetu premijerke Željke Cvijanović, ali i u samom vrhu DNS-a, već duže vrijeme nezadovoljni radom Anđelića.

– Po svemu sudeći, Anđelić je bio oprinuđen da povuče ovaj potez. Odluka o njegovom odlasku sa funkcije usko je povezana sa iznenadnim potezom Jovana Vukovljaka, poslanik DNS-a u Predstavničkom parlamentu BiH, koji je prošle sedmice napustio ovu stranku, naizgled bez vidnog razloga. Odranije je poznato da je Vukovljak izuzetno blizak sa Anđelićem i, po svemu sudeći, on se na odlazak iz stranke odlučio nakon što je uvidio da je odluka o smjeni definitivna – tvrde izvori Banjaluka.net-a.

Anđelić je ranije bio jedan od najuticajnijih funkcionera SDS-a u Bijeljini, ali se poslije razlaza sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, skrasio u DNS-u.

Bijeljinska policija je prošle godine protiv Anđelića podnijela krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je Vode Srpske oštetio za 237.000 KM.

Prema policijskom izvještaju, osumnjičen je da je tokom 2012. i 2013. godine zloupotrijebio položaj prlikom izbora izvođača održavanja vodoprivrednih objekata.

On se sumnjiči da “postupio suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama i interesima javne ustanove ‘Vode Srpske’, čime je za više pravnih lica sa područja Bijeljine, Bratunca, Brčkog i Šamca pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 237.463 KM“.

U ranijim medijskim istupima, Anđelić se branio riječima da “javne nabavke ne sprovodi direktor, već pravnici preduzeća”.

Anđelić je danas bio nedostupan za komentar o smjeni.

(Banjaluka.net)