Šef Delegacije EU u BiH u posjeti Banjoj Luci

Gradonačelnik Igor Radojičić primio je danas u nastupnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH, ambasadora Johana Satlera.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, Radojičić je Satleru poželio dobrodošlicu i uspjeh u njegovoj misiji u BiH.

Predstavili smo ambasadoru Satleru prioritetne projekte Grada u oblastima povoljnog poslovnog okruženja, zelenog i pametnog grada, te kulture i sporta. Razgovarali smo i o nedavno okončanom izboru za Evropsku prestonicu kulture 2024. i opredjeljenju Banje Luke da, bez obzira na ishod kandidature, realizuje neke od najznačajnijih projekata iz aplikacije – rekao je Radojičić.

Radojičić je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti dosta prilika za saradnju sa EU na različitim projektima.

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.