Biznis 18.12.2020.

SEOBA: Agencija za bankarstvo Republike Srpske u novoj zgradi

ČITANJE: 1 minuta

Agencija za bankarstvo Republike Srpske preselila se u vlastitu zgradu u blizini Administrativnog centra Vlade Srpske, a čija je nabavka ugovorena prije godinu i po dana.

“Želimo Vas obavijestiti da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske promijenila adresu i da se od danas nalazimo na adresi: Vladike Platona 1/A, Banja Luka. Naši brojevi telefona kao i adrese elektronske pošte ostali su isti”, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću.

Novi objekat vrijedan pet miliona maraka kupljen je od firme “Velehem-S” iz Laktaša, koja je jedina u maju prošle godine dostavila ponuda na osnovu ponovljenog poziva.

Prvi javni poziv za kupovinu zgrade Agencija za bankarstvo raspisala je još u septembru 2018. godine, ali je jedina ponuda koju je dostavilo građevinsko preduzeće „Krajina“ Banjaluka odbijena.

Kako je zgrada smještena u neposrednoj blizini tržnog centra “Zenit” i gradskog stadiona iz Agencije su stavili do znanja komšijama da sa njima ne planiraju da dijele parking prostor.

“Molimo vas da vaša vozila ne parkirate ovdje jer na taj način blokirate prilaz našim parking mjestima. U suprotnom bićemo prinuđeni zvati pauk službu”, zaprijetili su iz Agencije za bankarstvo preko obaviještenja polijepljenim na stablima.

Agencija za bankarstvo RS imala je u prošloj godini prihode od 6,6 miliona, a rashode od 4,8 miliona, te je zaradila skoro 1,8 miliona KM, što je više nego godinu ranije kada joj je dobit iznosila 1,5 miliona KM.

Najviše je prihodovala od obračunatih naknada bankama, i to šest miliona. Ovi prihodi predstavljaju osnovni izvor finansiranja Agencije.

(capital.ba)