Magazin 21.06.2024.

Sergej Trifunović oštro o “orlovima”: Jovićev gol u 95. minutu mi je bio bolan

ČITANJE: 2 minute

Glumac i političar Sergej Trifunović je gostujući u emisiji “Sportlajt” na Sport klubu govorio o fudbalskoj reprezentaciji Srbije i njihovom nastupu na Evropskom prvenstvu. Glumac je objasnio zašto mu je gol Luke Jovića protiv Slovenije bio bolan.

“Ja ću kao glas naroda, koji je podijelio svoj jed. Narod, prije svega, ništa nije očekivao od reprezentacije. To je tužna i bolna istina. Narod nije ništa očekivao od ove reprezentacije, nažalost… Ono što je Dragiša (Binić) rekao maločas, prije nego što smo ušli u studio, tek sada se vidi na utakmici protiv Danaca koliko su zapravo Englezi slabi. Jer protiv nas svi izgledaju nevjerovatno dobro, jer mi smo jedna od možda tri ekipe koja ne igra fudbal”, rekao je Sergej i dodao:

“Ono što ja gledam otkad ja pamtim fudbal, otkad znam za sebe, od Španije, stalno je taj neki duh Miljana Miljanića, i dalje postoji, kada mi stalno idemo na turnire užasno se plašeći. Ne idemo da igramo fudbal, nego idemo da kalkulišemo. I stalno kalkulišemo. I naš selektor u prvoj utakmici čuva rezultat 0:0, da bi uveo Tadića i ne znam šta, iznenadio Engleze. Nije mi jasna ta kalkulacija na turnirima”, naveo je Trifunović i dodao:

“Užasno prezirem frazu ‘srce na teren’. Šta srce na teren? Dajte nam neko umijeće. I moram da priznam čak, ovo neće zvučati popularno, ali taj Jovićev gol u 95. minutu je meni bio bolan. Što kaže jedan moj kolega, nisam se radovao, ja sam ga doživio kao produžetak agonije da će mi sada počnemo da budimo neku nadu koja ne postoji”, rekao je, između ostalog, poznati glumac, prenosi Telegraf.rs.

Podsjetimo, u okviru grupe C Evropskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj, Srbija je igrala 1:1 protiv Slovenije, dok je istim rezultatom završem meč između Engleske i Danske.

“Orlovi” bi eventualnom pobjedom protiv Danaca mogli da obezbijede prolaz u narednu rudnu Eura. Utakmica između Srbije i Danske, kao i meč Engleska-Slovenija, igra se u utorak, 23. juna, u 21 čas.