Magazin 27.11.2022.

Simboličnim paljenjem prve svijeće svečano otvoren Advent u Mostaru (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Simboličnim paljenjem prve svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svečano je otvorena manifestacija “Advent u Mostaru”, koja tokom decembra planira prazničnom atmosferomprivući rekordan broj posjetilacau tom gradu.

Uz paljenje prve od četiri svijeće čime se obilježava kalendarski početak Adventa svečanost su upotpunili horskom pjesmom Osnovna škola “Ivan pl. Zajc”, Hrvatska glazba Mostar i Limeni orkestar HKUD-a Seljačka sloga Trebižat, prenosi Klix.ba

Foto: Klix.ba

Potom je za sve goste i uzvanike pripremljen besplatan koncert duhovne muzike u velikoj dvorani Kosače, gdje nastupaju sestre Husar.

Organizatori ovogodišnje manifestacije kažu kako su pripremili izuzetno bogat program za sve generacije kojim planiraju oboriti rekordan broj posjetilaca tokom zadnjeg mjeseca u godini, uz podsjetnik da su prošle godine za vrijeme ove manifestacije u Mostaru bili popunjeni svi turistički kapaciteti.

Foto: Klix.ba

Tvrde da je ovogodišnja manifestacija u Mostaru izazvala veliku pažnju što im potvrđuje činjenica da je na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga stiglo čak 129 ponuda ove godine.

Više od 30 adventskih kućica će ove godine osim na šetalištu biti smještene dijelom i u gradskom parku, a od 4. decembra će biti otvorene za građene te im omogućiti da u jedinstvenom ambijentu uživaju u gastronomskim delicijama i  prazničnoj ponudi.

Muzički dio programa počinje 15. decembra koncertom Ivana Zaka, a kroz 18 dana ispunjenih muzikom će svakodnevno nastupiti po nekoliko bendova koji će zadovoljiti sve muzičke apetite posjetilaca u tom gradu.

Sami doček Nove godine otvorit će grupa Gabrijel u 21 sat, dok će posjetioce u 2023. godinu uvesti Željko Bebek sa svojim bendom, te će dan poslije na pozornici biti Adi Šoše i grupa Twist, prenosi Klix.

Za najmlađe posjetitelje uz brojne sadržaje, od klizališta, muzičkih i plesnih aktivnosti do druženja s mađioničarima, ove godine je tokom manifestacije lunapark potpuno besplatan, a za njih će takođe biti organizova doček Nove godine uz poseban program.

(Z.M)

Oznake: advent, Mostar