Biznis 08.12.2021.

Sindikat metalske industrije i rudarstva sumirao aktivnosti

ČITANJE: 1 minuta

Granski sindikat metalske industrije i rudarstva RS sumirao je na današnjoj sjednici Republičkog odbora, održanoj u kompaniji „Alumina“, aktivnosti rada u minuloj godini, te utvrdio prioritetne zadatke koji ga očekuju u narednom periodu.

U oblasti metalske industrije i rudarstva Republike Srpske trenutno je zaposleno oko 15.000 radnika raspoređenih u više sektora, dok u sastavu Sindikata metalske industrije i rudarstva djeluje 34 sindikalnih organizacija sa oko 7.000 članova.

Predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Radenko Smiljanić rekao je da je na današnjoj sjednici sagledana i aktuelna problematika u privrednim subjektima u kojima je zastupljen Sindikat metalske industrije i rudarstva, te najavio potpisivanje pojedinačnih kolektivnih ugovora i utvrđivanje najniže cijene rada za 2022. godinu.

Republički odbor Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva donio je zaključak da se pripreme teme za razgovor sa direktorima velikih privrednih sistema, resornim ministarima privrede i energetike, kao i Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici, Tane Peulić izabran je za sekretara Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva i počasnog člana Republičkog odbora ovog sindikata.

Oznake: Alumina