Biznis 30.06.2021.

SINDIKAT ZADOVOLJAN: Potpisan kolektivni ugovor u Elektroprivredi RS

ČITANJE: 1 minuta

Zaposleni u javnom preduzeću “Elektroprivreda RS” dobili su danas kolektivni ugovor nakon godinu dana pregovaranja sa rukovodstvom ove kompanije.

Kolektivni ugovor potpisali su direktor ERS Luka Petrović i predsjednik Sindikata ERS Zoran Mićanović, prenosi Srpskainfo.

Ministar energetike RS Petar Đokić tvrdi da zaposlenima ostaju ista prava kao i do sada.

– Nije bilo lako pregovarati, ovo je veliki sistem sa puno zaposlenih. Čestitam im na ovom dokumentu – ocijenio je Đokić.

Zoran Mićanović, predsjednik Sindikata ERS, izjavio je da ovo radostan dan za zaposlene.

– Mislim da smo dokazali da je Sindikat institucija koja se mora poštovati – rekao je Mićanović i dodao da slijedi reorganizacija proizvodnih preduzeća ERS. To znači, kako je rekao, dalja borba za prava radnika.

– Mislim da naši radnici mogu mirno da spavaju. Nijedno pravo nije ugroženo, čak su neka unaprijeđena – poručio je Mićanović.

Direktor ERS Luka Petrović ocijenio je da je zadovoljan dogovorom, te napomenuo da se zahvaljujući ovom dokumentu isplati oko 250 miliona KM radnicima.

– Pored postojećih prava, zavisna preduzeća mogu da povećavaju prava. Ali, loše poslovanje neće biti tolerisano – tvrdi Petrović.

U ERS trenutno ima oko 8.800 zaposlenih, nakon reorganizacije distributivnih preduzeća. Petrović je potvrdio da slijedi reorganizacija proizvodnih preduzeća.

(SB)