Magazin 04.04.2016.

Sister Bliš na “Sea Dance” festivalu

ČITANJE: 1 minuta
sister blis
Autorka nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe “Faithleš”, Sister Bliš nastupiće 15. jula na “Dance Paradise” bini trećeg “Sea Dance” festivala, najavili su danas organizatori.

Slavna umjetnica iz Londona pisala je muziku za hitove “God is Dj”, “Insomnia”, “We Come 1”, “Music Matters”, “Salva Mea” zahvaljujući kojima je “Faithlesh” ušao u istoriju moderne muzike kao jedan od najbitnijih bendova u istoriji elektronske muzike sa preko 15 miliona prodatih albuma.

Sister Bliš ima brojne singlove i dva samostalna albuma, a sarađivala je sa imenima kao što su Boy George, Dido, Example ili Robert Smith (The Cure).

Nastup na Jazu potvrdio je i najbolji ruski DJ duo Filatov i Karas, tvorci remiksa “Don”t Be So Shy” koji je u prethodnih šest mjeseci izrastao u jedan od najvećih planetarnih hitova, osvajajući top liste po cjelom svijetu.

Njima se pridružuje i beogradski bend “S.A.R.S”, koji će na “Sea Dance” festivalu proslaviti 10 godina rada.

Na Jaz stižu i velike zvijezde bas scene, kultni DJ i producent, glumac i vizuelni umetnik Goldie te lider novog drum&bass zvuka Shy FX, kojeg prati čuveni MC Stamina.

Dobitnici MTV Best Adria Act nagrade i miljenici regionalne publike, kotorski hip-hop tandem “Who See” i ove godine će biti domaćini glavne bine festivala. Sada već rezidenti festivala, Dedduh i Noyz izvešće neke od najopularnijih hitova poput “Ðe se kupaš”, “Nemam ti kad”, “Dinamida”, “Nije preša” i mnoge druge.

(NN)