Vijesti 20.02.2019.

Skupština Udruženja novinara RS 3. marta

ČITANJE: 2 minute

Sjednica Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, biće održana u nedjelju, 3. marta u 12 časova u prostorijama Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

Iz prelaznih organa Udruženja, zaduženih za pripremu sjednice, saopštavaju da pravo glasa imaju svi evidentirani u bazi podataka u kojoj je 357 članova.

Predsjednik prelazne Skupštine Branimir Đuričić naglašava da je uslov za održavanje sjednice prisustvo najmanje 30 članova.

“Za članove Upravnog i Nadzornog odbora, Vijeća novinarske časti, predsjednika Skupštine i predsjednika Upravnog odbora, koji je po funkciji i predsjednik Udruženja biće izabrani kandidati koji dobiju najveći broj glasova prisutnih. Ovo je važna sjednica jer će Udruženje nakon četiri godine pasivnosti, izborom novog rukovodstva, obnoviti rad. Pozivam sve članove UNRS-a da dođu na obnoviteljsku Skupštinu i izaberu osobe za koje smatraju da će ih uspješno predvoditi naredne četiri godine”, kaže Đuričić.

Član prelaznog Upravnog odbora Milorad Labus ističe da ga je posebno ohrabrio velik broj poziva mlađih kolega koji su, nakon formiranja prelaznih organa, izrazili želju da postanu članovi Udruženja. Podmlađivanje je, kaže, jedan od najvažnijih ciljeva grupe koja je odlučila da reaktivira UNRS.

“Od posljednjeg učlanjenja u Udruženje, prošlo je više od pet godina, a od tada su se mnoge stvari promijenile. Veliki broj kolega iz naše baze je penzionisan ili počeo da radi u drugim oblastima. Brojne kolege u međuvremenu počele da rade i potpuno su stasale. Otvoreni smo za sve koji će doprinijeti napretku profesije i snažnije štititi zaposlene u medijima. Želim da naglasim da ponovnim aktiviranjem Udruženja ne želimo da razjedinjavamo novinarsku zajednicu, već, suprotno tome, težimo ukrupnjavanju i objedinjavanju”, rekao je je Labus.

Udruženje novinara Republike Srpske osnovano je 1996. godine. Od januara 2015. godine, kad je predsjednik Dragan Јerinić podnio ostavku, nije imalo aktivnosti, pa će izborna skupština 3. marta, biti obnoviteljska i izborna.

(mondo.ba, foto: banjaluka.com)