Sport 07.02.2017.

Slobodan Starčević, trener FK Krupa: Imamo prostora za napredak

ČITANJE: 2 minute

Prvih osam dana priprema fudbalera Krupe na Ohridskom jezeru protekli su u najboljem redu i ako je suditi po do sada urađenom premijerligaš iz Republike Srpske će potpuno spremno dočekati nastavak prvenstva.

Trener Slobodan Starčević zadovoljan je kako njegovi fudbaleri ispunjavaju sve zadatke, kao i tehničkim stvarima, počevši od terena, smještaja, hrane, gostoprimstva…

– Sve planirano do sada smo sproveli u djelo, ali je jasno da još ima dosta prostora za napredak kod svakog pojedinca. Međutim, ono što raduje da praktično poslije svakog treninga ekipa djeluje sve homogenizovanije – naglasio je Starčević.

Jedino što je u prvih osam dana skinulo osmijeh sa njegovog lica je poraz doživljen u drugom kontrolnom meču od Škupija (2:3).

– Većim dijelom utakmice sam zadovoljan. Međutim, bilo je i nedostataka. Imamo dosta materijala za analizu poslije ovog susreta s obzirom na broj primljenih golova i kako je do njih došlo. Moramo da popravimo igru u odbrani koja protiv Skopljaka nije bila na zavidnom nivou, onakvom kakvom težimo i očekujemo – nastavio je Starčević.

Ekipu su do sada pojačali Nemanja Kartal i Stefan Savić, tu je i Adel Halilović, koji još nije potpisao ugovor.

– On je još nije dobio kompletnu papirologiju iz Austrije i čim to bude riješeno ovaj mladi desni bek postaće naš član. Za sada je to što se tiče pojačanja, ali je kvalitetnih igrača na tržištu sve manje, tako da će biti teško dovesti još nekoga – rekao je strateg Krupe.

Stručni štab zabrinula je činjenica da je mladi golman Mladen Ilić obnovio povredu.

– Riječ je o istoj povredi, odnosno problemima sa preponskim kanalima i zbog toga je Ilić otišao sa priprema u Beograd, gdje će se obaviti dodatni ljekarski pregledi. Šteta, jer je tek počeo da radi punim intenzitetom, a kao što je poznato propustio je veći dio jesenjeg dijela prvenstva zbog istog problema – dodao je Starčević.

Treći kontrolni meč na pripremama u Makedoniji Krupa igra danas u 12 časova protiv Renove iz Tetova. Za četvrtak je dogovoren susret sa Spartakom iz Subotice, koji je, takođe, na Ohridskom jezeru na pripremama, a u subotu pri povratku kući rival će biti Rabotnički u Skoplju.

Propadalo nije zadovoljio

Na meču sa Škupijem priliku da zaigra 45 minuta dobio je i igrač Borca iz Čačka Pavle Propadalo. Riječ je o ofanzivnom vezisti koji je nekada igrao za Bežaniju, OFK Beograd i Metalac, a koji po svemu sudeći neće zadužiti opremu Krupe.

– Nije zadovoljio na ovoj utakmici. Možda sa nama ostane još koji dan, ali su male šanse da potpiše ugovor – rekao je Starčević.

(Glas)