Vijesti 30.03.2018.

SLUČAJ SMRTI DAVIDA DRAGIČEVIĆA Ovih pet pitanja izazivaju najviše sumnje

ČITANJE: 4 minute

Nagađanja oko načina na koji je David Dragičević izgubio život ne jenjavaju ni sedam dana nakon što je iz Vrbasa izvučeno njegovo tijelo.

Policija je dva dana nakon što je mladić nađen mrtav održala konferenciju za novinare na kojoj su prezentovali njihova saznanja o tome gdje se i kada kobno veče kretao David. Međutim, roditelji i prijatelji nisu prihvatili ova policijska saznanja, ali ni mnogi građani koji se danima okupljaju u centru Banjaluke i u drugim gradovima, pružajući podršku porodici u njihovoj borbi za istinu.

Skoro svaki dan se pojavljuju nove teorije oko toga šta se dešavalo sa Dragičevićem u noći između 17. i 18. marta.

Srpskainfo.com, portal “EuroBlica”, analizirao je nekoliko bitnih pitanja koje izazivaju najviše sumnji oko smrti Davida Dragičevića:

1. Momci sa kojima se tukao

Odmah nakon informacije da je David nestao, potvrđeno je da je to veče imao sukob sa tri momka ispred kafića „Meta“ u centru Banjaluke.

Poznanici su, ali i korisnici društvenih mreža upravo ove osobe su označili kao neko ko bi mogao imati informacije šta se poslije dešavalo sa Dragičevićem. Po društvenim mrežema našle su se brojne optužbe na račun ovih mladića, a neki su tvrdili da je deset momaka tuklo nekog u blizini Tržnice i da bi taj pretučeni mogao biti David. Osim toga, za jednog od njih su tvrdili da je blizak rođak direktora policije.

Međutim, u policiji su odmah rekli da ova trojica mladića nemaju veze sa nestankom Dragičevićem, da su prošli poligrafska ispitivanja, kao i da su im vještačeni mobilni telefoni. Iz policije su i više puta demantovali da je neko od učesnika tuče u srodstvu sa direktorom policije.

2. Povrede

Povrede koje su nađene na Davidovom tijelu su takođe izazivale brojne rasprave. Prema nekim tvrdnjama, on je zadobio teške povrede, zatim se čak spominjalo i da su ga tukli bezjbol palicama. Nakon pronalaska mladića, otac je to veče rekao da je tijelo bilo u potpunosti unakaženo.

U policiji, ali i patolog Željko Karan, i ovu informaciju su demantovali. Karan je na konferenciji za novinare rekao da je David imao dvije vrste povreda, jedne nastale prije smrti i druge poslije smrti.

On je izjavio da je na tijelu nađeno više hematona, ali da su to lakše povrede i da nijedna od njih nije smrtonosna.

3. Pljačka kuće

Najveći revolt u javnosti izazvala je izjava načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića, koji je izjavio da su utvrdili da je David počinio krađu prije nego što je upao u rijeku. On je kao dokaz naveo video snimak na kojem se vidi kako ulazi u kuću, zatim je istakao i da su u džepovima našli ukradenih 180 maraka, ključeve kuće i čakiju.

Ovo je izazvalo velike reakcije na društvenim mrežama. Svi tvrde da Dragičević nikada ranije nije hapšen zbog krađe i svima je bilo čudno kako su te stvari ostale sedam dana u džepovima, da ne ispadnu u rijeku.

4. Rijeka Crkvena

Tijelo Dragičevića nađeno je u ušću rijeke Crkvene u Vrbas. U policiji su rekli da je on upao u Crkvenu u blizini mosta i da se utopio, te da je u to vrijeme rijeka bila nabujala i sedam dana nosila tijelo.

Kod javnosti je ova tvrdnja izazvala mnogo sumnje. Tvrdili su da je nemoguće da se utopi u Crkvenoj jer je to plitka rijeka, a David je bio dobar plivač.

Osim toga, kažu da u ovoj rijeci ima nekoliko mreža i da je nemoguće da je tijelo došlo do Vrbasa.

5. Video snimak

U srijedu je na „Fejsbuku“ Davidova majka Suzana objavila snimak koji je dobila iz policije, a na kojem policija tvrdi da se vidi Dragičević kako ulazi i izlazi iz kuće koja je opljačkana. Na snimku se vidi i da prilikom izlaska iz kuće, ta osoba hramlje i ima bijelu masku preko lica, koju nije imala kada je ulazila.

Ovaj snimak je takođe izazvao brojne reakcije. Građani tvrde da na snimku nije ista osoba, dovode u pitanje vjerodostojnost snimka, a postavljaju i pitanje da li je moguće da je neko kuću pljačkao 50 minuta.

https://www.facebook.com/suzana.dragicevic2/videos/1862946853758260/

 

(Srpskainfo)