Politika 30.03.2016.

SNSD Doboj optužio gradonačelnika za ucjenu SDS-ovim članstvom

ČITANJE: 1 minuta
snsd
Gradski odbor SNSD Doboj podržava inicijativu Predsjedništva Gradske organizacije porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca i civila i Predsjedništva Gradske boračke organizacije da se u centralnom dobojskom parku izgradi spomenik poginulim civilima i vojnicima vojske republike srpske u proteklom građanskom ratu.

Kako je navedeno u saopštenju, ovaj Gradski odbor zahtijeva da Skupština grada Doboj donese odluku o pristupanju izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Centar“ kojim bi se odredila mikro-lokacija spomenika, te da Grad Doboj odmah raspiše nagradni konkurs za izradu idejnog rješenja spomenika.

Istovremeno, oni se pitaju zašto SDS-ova vlast ni nakon 20 godina nije realizovala postavljanje istog spomenika u Doboju?

Podsjećaju da je na sve dosadašnje kritike gradonačelnik Doboja zakonski odgovarao – neka narod na izborima odluči.

“To je jedino u čemu se gradonačelnik i SNSD mogu složiti. Neka narod odluči, ali bez ucjena radnika u Gradskoj upravi, Domu zdravlja i drugim gradskim organizacijama i ustanovama.  Bez ucjena, lažnog zapošljavanja, lažnog stipendiranja, lažnih podsticaja, lažne solidarnosti. Govoriti „neka narod odluči“ a u prostorije SDS-a pozvati 200 radnika Doma zdravlja i drugih gradskih ustanova i ucjenjivati ih SDS-ovim članstvom je ekstremno licemjerstvo”, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Doboj.

(Atv)