Izbori 2022 18.09.2022.

SP u Novom Gradu i Kostajnici: Prioritet ekonomski razvoj Srpske

ČITANJE: 3 minute

 Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je večeras u Novom Gradu da će se ta stranka maksimalno posvetiti investicijama u Srpskoj, koje obezbjeđuju ekonomski rast. Đokić je na izbornoj tribini rekao da je, nakon što je prošlo pola od izborne kampanje za predstojeće opšte izbore u BiH, vidljiva sve veća podrška Socijalističkoj partiji.

“To je ono što smo očekivali. Građani poštuju sve ono što smo rekli prije četiri godine – da ćemo biti maksimalno posvećeni našim političkim ulogama i dati doprinos u razvoju Republike Srpske”, rekao je Đokić.
On je rekao da su socijalisti to i radili, ali i da će tako nastaviti.

“Želimo ubrzan ekonomski rast i razvoj Republike Srpske, što je uslov za razvoj društva. To znači bolje plate, bolji sistem socijalne zaštite, veću podršku u oblasti boračkih prava, kvalitetniji zdravstveni sistem i niz drugih treba koje treba finansirati”, istakao je Đokić.
Nosilac liste koalicije SP-NDP-SNP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Davor Strika rekao je da su socijalisti i njihova koalicija ubijeđeni da će ostvariti odličan rezultat na predstojećim izborima.

“Zato što smo kandidovali najbolje politike od intersa za građane Republike Srpske i što smo predstavili najbolje kandidate koji će najbolje predstaviti vrijednosti i politike SP. Mi želimo da se Republika Srpska intenzivno razvija u svim segmentima i naši kandidati će to ostvariti”, poručio je Strika.
Nosilac liste SP-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Milunović rekao je da socijalisti nisu ljudi koji obećavaju, već oni koji rade.

“Mi smo partija progresa, koja želi napredak Republike Srpske i učinićemo sve da to tako i bude. Nosilac sam liste na kojoj su obrazovani i profesionalni ljudi, spermni da se suoče sa svim izazovima – političkim i ekonomskim”, rekao je Milunović. Kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini iz Novog Grada Damir Šević rekao je da će se zalagati za poboljšanje stanja u oblasti pronatalititetne politike, te u oblasti poljoprivrede.

SP je održao skup i u Kostajnici. Đokić je na skupu izjavio  da je prioritet koalicije SP-NDP-SNP ekonomski razvoj Republike Srpske.
“To je preduslov za ostvarivanje svih drugih naših politika, a to su veće penzije i plate, više sredstava za oblast boračko invalidske zaštite i socijalnu podršku, te za obrazovanje, nauku, kulturu i sport”, rekao je Đokić u Kostajnici, gdje je prisustvovao preizvbornoj tribini koalicije SP-NDP-SNP. On je dodao da se ekonomija mora razvijati povećanjem obima investicija, kako domaćih tako i inostranih.Đokić je istakao da je preduslov svega mir koji daje osjećaj stabilnosti i sigurnosti. On je podsjetio da je prilikom posjete Kostajnici nakon zemljotresa obećao donirati pomoć SP-a koju je danas uručio načelniku opštine.

“Ličnim prilozima članova SP-a prikupljeno je 6.000 KM, dok je još 2.000 KM preko računa preneseno na račun opštine”, naveo je Đokić. Na predizbornoj tribini u Kostajnici predstavili su se i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Davor Strika, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Duško Milunović i kandidat za republički parlament iz Kostajnice Marko Čolić.