Magazin 11.12.2022.

Spektakl Dina Merlina u Beču (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Turneja Dine Merlina “Mi” tek je uzela maha, a već iza sebe niže brojne uspjehe. Sinoć je održan i njegov dugoočekivani koncert u Wiener Stadthalle – najvećoj dvorani u Austriji, koja je bila ispunjena zadivljenom publikom do posljednjeg mjesta.

Foto: Željko Vidinović

Više od pola vijeka Wiener Stadthalle u Beču nezaobilazna je destinacija svih velikih svjetskih imena uključujući Rolling Stonese, Eltona Johna, Metallicu, Princea, grupu Queen, Boba Dylana, U2, Coldplay, pa Beyonce, Lady Gagu, Rihannu, i mnoge druge koji su tamo dosad nastupali.

Merlin je prvi i jedini muzičar s ovih prostora koji je ikad nastupio i pritom rasprodao ovaj kulturni centar austrijske prestonice čime je podigao sopstvenu ljestvicu u bogatoj umjetničkoj karijeri, prenosi Klix.ba.

Foto: Željko Vidinović

Da njegov show nudi neponovljivo iskustvo i publici pruža fantastičnu atmosferu bilo je jasno već od prvih taktova pjesme “Da šutiš” u osvježenom aranžmanu nakon koje su se tokom dvoiposatnog koncerta nizali dobro poznati evergreeni i bezvremenski hitovi, a u nekoliko navrata tokom nastupa njegov performans dočekan je gromoglasnim i neprekidnim ovacijama.

“Ovo sinoć je bilo nešto posebno i jedan od najznačajnijih koncerata u mom životu na koji sam jako ponosan. Podrška moje publike tjera me da dajem svoj maksimum, ali mi daje i snagu i elan koji mi je za to potreban i zahvalan sam na tome”, poručio je Merlin nakon koncerta.

Foto: Željko Vidinović

Čitava produkcija u rangu najviših svjetskih standarda praćena impozantnim svjetlosnim i specijalnim efektima uz izrazitu scensku energiju ovog karizmatičnog umjetnika upisala je bečki koncert Dine Merlina zlatnim slovima u istoriju kako ove slavne arene, tako i njegove karijere.

 

Oznake: Beč, Dino Merlin