Magazin 28.10.2016.

Spektakl u Banjaluci: “Labudovo jezero” u izvođenju Ruskog državnog baleta

ČITANJE: 1 minuta

Queen estrada 10. decembra 2016. godine u SD “Borik” u 20 h, organizuje gostovanje Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, saopšteno je iz ove produkcijske kuće.

Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čine 24 klizača pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Banjaluci će  izvesti spektakularnu baletnu predstavu na ledu “Labudovo jezero”Petra Iljiča Čajkovskog.

Solisti koji će nastupiti u Banjaluci su dvostruki olimpijski pobjednici Ludmila Belousova i Oleg Protopopov , višestruki olimpijski pobjednici u klizanju na ledu Aleksej Ulanov i Ludmila Smirnova.

Ruski državni balet na ledu osnovan je 1967. godine i  baštini tradiciju peterburške škole klasičnog baleta.

Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, vještine svjetskih umjetnika plesa na ledu uz bezvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog,  omogućiće Banjalučanima uživanje u prvoklasnom umjetničkom događaju  koji oduševljava publiku širom svijeta.

Londonski Royal Albert Hall, Sadler u  Wells-u, Singapur  Esplanade , Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja.

Ulaznice po cijeni već od 15 KM u prodaji će biti od ponedeljka 31. oktobra na blagajni SD “Borik”.

Informacije na telefon: 066905399.

(MojKontakt)