Vijesti 06.11.2018.

SPORT I REKREACIJA Uskoro izgradnja teretana na otvorenom u Česmi i Obilićevu?

ČITANJE: 1 minuta

U cilju poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja uslova za bavljenje ovim aktivnostima, u više naselja planirana je izgradnja teretana za vježbanje na otvorenom.

Prema planu Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, izgradnja novih teretana na otvorenom biće nastavljena i u narednoj godini, i to u naseljima Obilićevo kod novog mosta na lokaciji Zelenog i u Česmi kod fudbalskog igrališta.

-Grad Banja Luka prati svjetske trendove, a istovremeno se omogućuje svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi. Prednost izgradnje teretana za vježbanje na otvorenom, ogleda se u činjenici da su one dostupne građanima bez obzira na vremenske prilike, lako se koriste zbog svoje jednostavnosti, te je njihovo korištenje besplatno – kazali su iz odjeljenja.

Naglasili su da se prilikom odabira lokacija za nove teretane – vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

U periodu od 2010. do 2018. godine u gradu su izgrađene teretane na otvorenom na lokaciji između Venecija i Rebrovačkog mosta, u Parku „Mladen Stojanović“, na Banj Brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“.