Magazin 22.10.2019.

SPORT I ZABAVA ZIMI “Banjaluka Winter Trail” biće održan 15. decembra na Suturliji

ČITANJE: 1 minuta

Drugi po redu „Banjaluka Winter Trail“ festival sporta, zabave i edukacije biće održan 15. decembra  na Suturliji u organizaciji udruženja “Kozara Ultra Trail”.

Ova trka kao prava zimska atrakcija, okupiće oko 150 trkača iz BiH, Srbije i regiona.

Organizator Trke, Nevena Stojaković, kaže da će posjetioci i učesnici moći da uživaju u pravom festival sporta jer staza nije jako zahtjevna, tako da će zadovoljiti kako početnike, rekreativce tako i vrhunske sportiste.

-Pratili smo svu priču oko parka prirode Suturlija koju je pokrenuo Predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić. Jako nam se svidjela lokacija. Očekujemo više od 150 učesnika, a kolika je zainteresovanost za trkom, govori informacija da se već u prvom danu prijavilo više od 37 učesnika – rekla je Stojaković.

Dužina staze iznosi 10 kilometra a start je predviđen ispred Kafića “Buk” u 10:00 časova.

Predsjednik Skupštine grada i Pokretač inicijative Parka prirode Suturlija, Zoran Talić, posjetio je danas lokaciju Suturlije sa organizatorima, te je izrazio podršku za predstojeći događaj.

-Drago mi je da sve više naših sugrađana prepoznaje potencijal Suturlije. Ovakve događaje zaista treba podržati jer je ovo jedno predivno druženje koje okuplja brojne ljubitelje prirode i sporta. Događaji poput ovih su dobri za Banjaluku jer se na ovaj način razvija sportska kultura u našem gradu. Veliki broj posjetilaca koji su najavili dolazak iz regiona tako će kroz jedno sportsko druženje upoznati grad na Vrbasu – rekao je Talić.

(Srpskainfo)

Oznake: Zoran Talić