Sport 08.11.2017.

Sportista i sa lopatom u ruci, Duško Tadić ima novi cilj

ČITANJE: 2 minute

Duško Tadić i atletičari ne čase časkom. Nakon niza realizovanih projekata, od kojih je posljednji projekat izgradnje trim staze u parku Mladen Stojanović, ovaj entuzijasta, sportista i čovjek uhvatio se u koštac sa novim izazovima. Svojim rukama i uz pomoć istomišljenika gradi teretanu ispod južne tribune na Gradskom stadionu.

Dušku i njegovim kolegama ništa nije problem, pa tako ni da se “uhvate” lopate. Prije nepune dvije sedmice Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida Vrbas počeli  su da grade teretanu koju će pored atletičara da koriste i fudbaleri Borca.

“Uprava  FK Borac prepoznala je našu ideju da napravimo nešto  što će nam svima biti od koristi i prije skoro mjesec dana dala nam zeleno  svjetlo za gradnju ispod sjeverne tribine. Kako gradnja iziskuje mnogo finasijskih sredstava kojih nemamo mi smo se odlučili za samostalnu gradnju pa smo tako u proteklih 15ak dana uz pomoć članova i prijatelja kluba odradili veliki dio posla od samog rušenja i proširivanja prostora, do izlijevanja ploče za koju nam je pomogao  Invest tim nekretnine donacijom betona. Trenutno nabacujemo i obradjujemo  zidove, a pored toga smišljamo kako pronaći nekoga ko bi nam pomogao da obezbjedimo i postavimo panel ploče za krovnu konstrukcuju pošto tribina na dosta mjesta prokišnjava” za BLMojGrad je rekao Duško Tadić iz AKI Vrbas.

Pored građevinskih radova ova ekipa entuzijasta je u potrazi i za spravama koje su potrebne da bi opremili prostor. Kako kaže Duško, sada kada su počeli, nema stajanja dok sve ne završe.

BLMojGrad poziva sve ljude koji žive u Banjaluci, ljude dobre volje, ljude koji prepoznaju veličinu i značaj ovog projekta da se uključe da podrže zdravu i korisnu ideju i projekat. Svi koji mogu i žele da podrže ove mlade ljude mogu da se jave na Radislavki Račić (AK Banjaluka ) 065568019 i Dušku Tadiću (AKI Vrbas) 066142590.

(BLmojgrad)