Sport 15.12.2017.

Sportska subota – trostruki program u Boriku

ČITANJE: 1 minuta

Sportski vikend u gradu nudi nam nove prvenstvene mečeve odbojkaša, rukometaša i košarkaša Borca. Svi mečevi na programu su u subotu, 16. decembra, u sportskoj dvorani Borik. 

Prvi na parket Borika izlaze odbojkaši Borca, kojima u goste dolazi višestruki prvak BiH Mladost iz Brčkog. Biće to prava poslastica za kraj polusezone za sve ljubitelje odbojke u Banjoj Luci. Meč je na programu u 15.00 časova.

Nakon toga rukometaše Borca očekuje novi važan ispit. Ekipa Bojana Unčanina koja se i ove sezone bori za titulu, dočekuje Goražde. Meč se igra u 18.00 časova. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, RK Borac pokrenuo je humanitarnu akciju „RK Borac M:tel za djecu“. Cilj akcije je prikupljanje slatkiša i igračaka za socijalno ugroženu djecu, djecu iz višečlanih porodica, djecu s teškoćama u razvoju i štićenike domova za nezbrinutu djecu, kako bi im uljepšali predstojeće praznike. U okviru ove akcije, RK Borac svima koji donesu igračku na ovu utakmicu, omogućiće besplatan ulaz.

Sportsku subotu zatvaraju košarkaši Borca, koji u okviru 10. kola Prve lige RS dočekuju Sutjesku iz Foče. Momci Bojana Božića imaju maksimalan učinak u prvih devet kola i u subotu uveče traže desetu uzastopnu pobjedu. Utakmica Borac – Sutjeska na rasporedu je od 20.00 časova.

(banjaluka.rs.ba)