Vijesti 06.11.2015.

SRAMOTA Šarli Ebdo se sad sprda sa žrtvama srušenog ruskog aviona!

ČITANJE: 1 minuta
karikature
Satirični francuski list “Šarli Ebdo” je objavio karikature na kojima se sprda sa nevinim žrtvama ruskog putničkog aviona koji se srušio na Sinajskom poluostrvu!

Objavljene su ukupno dve karikature, a na prvoj koja je crno-bela je prikazan jedna pripadnik Islamske država na koga padaju ostaci i putnici aviona “Erbas A321”. Potpis ispod ove morbidne karikature glasi – Ruska avijacija je pojačala bombardovanje.

Druga katikatura, koja je u boji, prikazuje mrtvačku lobanju, oko koje su razbacani razni delovi tela, a iza koje se nalazi avion uplamenu. Na karikaturi se upozorava na opasnosti letenja ruskim lou kost kompanijama, dok mrtvačka glava govori “trebalo je da letim er kokainom”.

Jedan od korisnika tvitera poručio je francuskim karikaturistima da naprave seriju karikatura o svojim saradnicima koji su ubijeni u terorističkom napadu.

Podsećamo, Šarli Ebdo se sprdao i sa smrću Ajlana Kurdija (3), dečaka čije je telo pronađeno na plaži nedaleko od turskog letovališta Bodruma. Smrt ovog dečaka potresla je čitav svet, ali ne i francuske karikaturista.

karikatura sirija
U napadu terorista na prostorije ovog satiričnog lista početkom godine ubijeno je 12 novinara i karikaturista i tada je čitav svet stao u odbranu javne reči. Napad je izvršen nakon što su objavljene karikature proroka Muhameda.

(Alo.rs)