Magazin 30.06.2022.

Srđan Stanić, finalista „Zvezda Granda“: U Gradišci uskoro organizujem solistički koncert

ČITANJE: 2 minute

Mladi pjevač Srđan Stanić (20) iz Gradiške, finalista takmičenja „Zvezde Granda“ koji je na kraju ovog velikog takmičenja osvojio šesto mjesto, posebno je zahvalan svojim sugrađanima koji ga podržavaju i hrabre da nastavi stazama uspjeha.

Ovaj mladi pjevač iz Gradiške svakodnevno dobija mnogo poruka, poziva, pohvala.

“Veoma sam zadovoljan svojim nastupima i podrškom koju imam od mnogih. To je veoma lijep osjećaj. Tek sada shvatio sam da narodna pjesma i moje interpretacije, imaju mnogo ljubitelja u gradiškom kraju, kao i cijelom regionu. Motivisan sam da se dalje borim, da pjevam, snimam”, rekao je Stanić za Srpskainfo.

U takmičenju sa predstavljen kao narodnjak i taj žanr i svoj stil, formisao sam od početka, kaže Stanić kojem, u gradskoj bašti pored Save, mnogi prilaze, čestitaju.

– Ljubav prema narodnoj pjesmi stekao sam u djetinjstvu jer je moj otac harmonikaš i uz njega sam odrasto slušajući i usvajajući taj melos. To je odredilo moj put, bez obzira što sam rođen u Švedskoj, kao i moj otac, ali mi se nismo odrekli svojih korijena, svoga melosa – naglašava mladi i veoma popularan pjevač koji planira, da uskoro u Gradiški organizuje solistički koncert.

– Na tu ideju su me naveli mnogi prijatelji i publika u Gradiški. Želim njima time da zahvalim, da ih počastim svojom pjesmom. Inače, na takmičenje sam se prvi put prijavio prošle sezone, poslao snimak i oni su me pozvali. Tada sam ispao u šestom krugu ali sam se vratio i u novoj sezoni započeo takmičernje od petog kruga – ispričao nam je Srđan Stanić, poslednjih mjeseci najveća pjevačka i muzička zvijezda u Lijevču i Potkozarju, odakle su porijeklom njegovi roditelji.

Otac je iz Grbavaca, a majka iz Kozinaca.

– Odlučio sam da se u potpunosti, iz Švedske, gdje sam završio osnovnu i srednju školu, vratim u Gradišku. Sada tu živim, i tu ostajem – otkriva Srđan svoje privatne planove.

Bosanac mu najdraži

Mladi pjevač hvali članove žirija jer je od svakoga naučio ponešto, ali mu je Dragan Stojković Bosanac omiljeni član žirija. Njegovi komentari, kaže Srđan, su dragocjeni i originalni te ih smatra veoma korisnim.

(Srpskainfo)