Biznis 14.09.2015.

Srebrenica: Fabrici pomfrita potrebni stručnjaci

ČITANJE: 2 minute

Fabrika za preradu krompira i proizvodnju pomfrita u Srebrenici, čija se izgradnja i montaža opreme privode kraju, raspisala je konkurs za prijem u radni odnos 21 stručnjaka za obavljanje više rukovodećih poslova, kao i za određene stručne poslove na organizovanju proizvodnje i održavanju opreme.

Posredstvom portala “Posao.ba” konkurs je otvoren do 21. septembra, a savjetnik načelnika srebreničke opštine za oblast privrede Ćazim Salimović rekao je Srni da će naknadno biti raspisan oglas za prijem proizvodnih radnika.

Salimović ističe da je u okviru ovog konkursa predviđen i izbor kandidata za direktora, glavnog tehnologa i ekonomistu, kao i za nekoliko rukovodećih mjesta za koja su potrebni specijalizovani stručnjaci.

On je rekao da u ovoj fabrici zaposlenje treba da dobije ukupno oko 45 do 50 radnika i da se očekuje da će probna proizvodnja početi u oktobru ili novembru.

Kompletna linija za preradu krompira u pomfrit i druga oprema za fabriku nabavljeni su u Kini i u toku je montiranje proizvodne linije.

Izgradnja ove fabrike počela je prije 11 mjeseci u prigradskom naselju Vidikovac i realizuje se predviđenom dinamikom.

Prema utvrđenoj dinamici, očekuje se da će izgradnja fabrike i pratećih objekata biti završena za oko dva mjeseca, kada će biti pokrenut probni rad, odnosno prerada krompira i proizvodnja pomfrita, koji će u početku u cijelosti biti plasiran na inostrano tržište.

U izgradnju i opremanje fabrike uloženo je oko osam miliona KM, za šta je privatno preduzeće “Srebreničanka” obezbijedilo finansijsku podršku poslovnog partnera iz Azerbejdžana, koji će preuzimati kompletnu proizvodnju pomfrita iz ove fabrike u početku njenog rada.

Kapacitet fabrike je dnevna prerada 60 tona krompira.

Dio sirovine za preradu biće otkupljen od proizvođača u BiH, a dio će biti uvezen u početku rada ovog subjekta.

Cilj investitora je da ostvari saradnju sa domaćim proizvođačima krompira da bi se povećale sjetvene površine ove kulture u narednim godinama i kako bi kompletnu sirovinu za rad ova fabrika obezbjeđivala od domaćih uzgajivača krompira.

(Agencije)