Srebrenka Golić traži poslove za građevince iz Srpske

САНКТ ПЕТЕРБУРГ, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић разговарала је са потпредсједником Владе Бјелорусије Наталијом Качановом о могућем ангажовању грађевинске оперативе из Српске на пословима у Бјелорусији.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić razgovarala je sa potpredsjednikom Vlade Bjelorusije Natalijom Kačanovom o mogućem angažovanju građevinske operative iz Srpske na poslovima u Bjelorusiji.

Na marginama Prvog evroazijskog foruma žena u Sankt Peterburgu, Golićeva i Kačanova su razgovarale o mogućnostima privredne saradnje, prije svega u oblasti građevinarstva, s obzirom na to da su u Bjelorusiji u toku veliki infrastrukturni radovi.

Kačanova se interesovala i za rješenja iz radno-pravnog zakonodavstva u Republici Srpskoj i BiH, posebno za izborni proces u Republici Srpskoj i BiH.

Golićeva, koja je i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, pozvala je delegaciju Vlade Bjelorusije da posjeti Republiku Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prvi evroazijski forum žena, na kojem je učestvovalo više od 750 delegata iz 85 zemalja sa pet kontinenata, završen je usvajanjem rezolucije.

Teme o kojima se razgovaralo na forumu su, između ostalog, pitanja socijalne sigurnosti i održivog razvoja, međunarodne saradnje s ciljem ostvarivanja povjerenja i napretka, te jačanje uloge žena u privrednim reformama, politici i društvenim integracijama.

Učesnici su bili iz reda parlamentaraca, predstavnika izvršnih organa vlasti, poslovnih krugova, akademskih zajednica i društvenih organizacija, među kojima su i istaknute aktivistkinje međunarodnog ženskog pokreta.

Na marginama Evroazijskog foruma žena, Golićeva se sastala i sa predsjednikom Savjeta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

(Banjaluka.net)

NOVE CIJENE NA PUMPAMA: Gorivo u BiH skuplje i do 20 feninga

Cijene goriva na pumpama širom BiH posljednjih dvadesetak dana porasle su za 0,15 do 0,20 KM po litru, kazao je za “Nezavisne” Almir Bečarević, stručnjak za energente. “Budući da je porasla cijena nafte na svjetskom tržištu, opravdanja za više cijene ima, ali ne baš u ovakom obimu”, ističe Bečarević. Smatra da se u narednom periodu

Renoviranje prostorija u Zajednici srpskih klubova u Beču

U Austriji postoji veliki broj klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji se bave kulturnim i sportskim aktivnostima. Ovi klubovi imaju značajan doprinos očuvanja jezika i identiteta tih ljudi ali su oni i jedan vid povezivanja, kako sa državama svoga porekla, tako i sa institucijama Republike Austrije. Prvi klubovi osnovani su početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

POPUŠTANJE MJERA: Kalifornija otvara frizerske salone i brijačnice, sa radom počela i njujorška berza

Kalifornija, najmnogoljudnija američka savezna država, u utorak je poduzela novi korak u smjeru popuštanja pandemijskih mjera i, nakon više od dva mjeseca, dopustila otvaranje brijačnica i frizerskih salona u većini saveznih okruga. Guverner Kalifornije Gavin Newsom u ponedjeljak je ukinuo zabranu održavanja misa i trgovanja u zatvorenim prostorima, ali uz nastavljeno strogo pridržavanje ograničenja u

Servisne informacije za 27. maj

Servisne informacije za srijedu, 27. maj 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična dijela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena. Hitna pomoć U Stanici hitne

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju