Biznis 25.09.2015.

Srebrenka Golić traži poslove za građevince iz Srpske

ČITANJE: 1 minuta

САНКТ ПЕТЕРБУРГ, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић разговарала је са потпредсједником Владе Бјелорусије Наталијом Качановом о могућем ангажовању грађевинске оперативе из Српске на пословима у Бјелорусији.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić razgovarala je sa potpredsjednikom Vlade Bjelorusije Natalijom Kačanovom o mogućem angažovanju građevinske operative iz Srpske na poslovima u Bjelorusiji.

Na marginama Prvog evroazijskog foruma žena u Sankt Peterburgu, Golićeva i Kačanova su razgovarale o mogućnostima privredne saradnje, prije svega u oblasti građevinarstva, s obzirom na to da su u Bjelorusiji u toku veliki infrastrukturni radovi.

Kačanova se interesovala i za rješenja iz radno-pravnog zakonodavstva u Republici Srpskoj i BiH, posebno za izborni proces u Republici Srpskoj i BiH.

Golićeva, koja je i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, pozvala je delegaciju Vlade Bjelorusije da posjeti Republiku Srpsku, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prvi evroazijski forum žena, na kojem je učestvovalo više od 750 delegata iz 85 zemalja sa pet kontinenata, završen je usvajanjem rezolucije.

Teme o kojima se razgovaralo na forumu su, između ostalog, pitanja socijalne sigurnosti i održivog razvoja, međunarodne saradnje s ciljem ostvarivanja povjerenja i napretka, te jačanje uloge žena u privrednim reformama, politici i društvenim integracijama.

Učesnici su bili iz reda parlamentaraca, predstavnika izvršnih organa vlasti, poslovnih krugova, akademskih zajednica i društvenih organizacija, među kojima su i istaknute aktivistkinje međunarodnog ženskog pokreta.

Na marginama Evroazijskog foruma žena, Golićeva se sastala i sa predsjednikom Savjeta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

(Banjaluka.net)