Magazin 31.10.2015.

Sredite ormare, riješite se stare odjeće i zaradite

ČITANJE: 2 minute
Odjeca
Vjerovatno imate odjeću koju niste nosili duže od godinu dana, ali vam ipak stoji u ormaru ili ne želite da je bacite iz sentimentalnih razloga. Predstavljamo vam par savjeta kako da se riješite odjeće koja vam više ne treba.

1. Online prodaja odjeće – nikada lakše

Pored uobičajenih sajtova za prodaju kao što su Ebay li Craiglist, online prodaja odjeće je laka kao i fotografisanje telefonom. Takođe postoji i opcija da se instaliraju aplikacije preko kojih možete da prodajete svoju staru odjeću. Jedino što treba da uradite je da slikate, prihvatite porudžbinu i pošaljete. Prelako! Takođe postoje sajtovi i kod nas, preko kojih možete da prodajete odeću.

2. Više stvari odjednom – u paketu

Ako vas mrzi da slikate svaki komad odjeće ponaosob, postoji rješenje i za to. Pored klasičnih sajtova za prodaju, gdje okačite sliku i primate narudžbine, postoje i oni koji prihvataju odjeću na ovaj način: vi pošaljete pun džak odeće koja vam više ne treba i onda čekate završni račun kada se sve rasproda. Vrlo laka zarada, a orman sređen!

3. Prodajte ih lično

Ako niste ljubitelj online prodavanja i slanja odjeće poštom, prodajte ih lično. Idite do prvog second-hand šopa, predajte im odjeću, a radnici će vam odmah, na licu mjesta platiti za to što ste donijeli. Pre odlaska u ovakvu prodavnicu, pozovite je i pitajte kakva odjeća im treba da ne biste za džabe išli i trošili vrijeme. Takođe se raspitajte po vašem kraju u kojem živite da li postoji neko ko bi otkupio vašu odjeću, jer je i to jedan od lakših načina da je se riješite.

4. Donirajte je

Postoji veći broj udruženja koji se bavi prikupljanjem donacija. U ovakvom vremenu, postoje mnogi ljudi koji nemaju krov nad glavom, a kamoli odjeću za ovakvo hladno vrijeme. Dajte vama nepotrebnu odjeću nekome ko nema ili je odnesite u neko udruženje koje će vašu odjeću prodati, a novac dati u dobrotvorne svrhe.

(dnevno.rs)