Magazin 03.03.2016.

Šta zna Prolom voda šta je Instagram?

ČITANJE: 2 minute
prolomdan1
San svake kompanije jeste da njen brend reklamira neka svjetska zvijezda koju prate milioni ljudi.

Samo oni rijetki to mogu da plate i sebi priušte takvu vrstu reklame, a srpskim brendovima najčešće preostaje samo da maštaju o tome.

Međutim, jedan brend iz Srbije imao je ludu sreću da potpuno besplatno dobije planetarnu reklamu, koju nije mogao da iskoristi, jer za nju nije imao pojma.

Naime, planetarno popularni Dan Bilzerijan, profesionalni igrač pokera i glumac, ali poznatiji kao Kralj Instagram-a, u junu prošle godine pos,etio je Crnu Goru.

O njegovom boravku i provodu na Svetom Stefanu izvještavali su mediji iz regiona koji su prenosili mnoge fotografije iz Crne Gore koje je Bilzerijan šerovao na društvene mreže.

Međutim, marketing službi kompanije A.D. Planinka promakla je jedna vrlo bitna stvar – kada je Kralj Instagram-a završio svoj boravak na crnogorskom primorju i svojim privatnim avionom se uputio u Italiju, on je sa sobom ponio i Prolom vodu koju je konzumirao uz ručak.

Fotku iz aviona na kojoj se jasno vidi Prolom voda objavio je na svoje naloge na društvenim mrežama koje prate milioni fanova – više od 16 miliona na Instagram–u i blizu 10 miliona na Facebook-u.

Ovu fotku je na popularnoj mreži za deljenje fotografija lajkovalo više od 272.000 ljudi.

Ista fotka podjeljena je i na FB-u, gdje je prikupila 64.000 lajkova.

Izgleda da zaposleni u kompaniji A.D. Planinka još uvijek ne znaju da je za svaki brend izuzetno važno njegovo predstavljanje na društvenim mrežama jer se tamo nalaze njihovi kupci.

Oni su propustili priliku da iskoriste besplatnu reklamu koju im je pružila zvijezda Instagrama koju prate milioni ljudi širom svijeta i na taj način naprave pravi reklamni bum i povećaju svoju prodaju.

 

Poznavanje oglašavanja na Internetu, a pogotovo na društvenim mrežama, nije jača strana proizvođačima Prolom vode. Iako su oni otvorili Instagram nalog (@prolom_voda), tu se, u njihovom slučaju, priča završava – hiljadu pratilaca, samo četiri fotografije od kojih je posljednja objavljena prije više od godinu dana.

prolominstagram

Ovakav Instagram profil, koji bi inače tebalo da služi u promociji svojih proizvode, nije najsjajnije rešenje.

Više sreće drugi put… Ako se ikada bude desio.

(Novaenergija.net)