Magazin 18.10.2015.

Šta znače seksualni snovi?

ČITANJE: 3 minute

Young couple having sex in bed

Šta znači seks u snu sa osobom koju poznajemo, a koja nam nije partner? Da li vreli snovi sa kolegom, šefom, prijateljem ili čak potpunim strancem znače da to  želimo i u stvarnosti? Zapravo ne.

Seksualni snovi ne moraju biti u korelaciji sa stvarnim seksualnim željama. Naprotiv, seksualne snove ne bi trebalo bukvalno da tumačimo. Ovo su pet najčešćih seksualnih snova i njihova značenja.

1) SEKS SA PRIJATELJEM

Seks sa bliskim prijateljem može lako da nas zbuni. Da li to znači da prema tom prijatelju gajite više od drugarskog odnosa, ali da možda niste spremni da to priznate? Ne. Takav san može biti samo pokazatelj koliko ste bliski. Takođe, to može da znači da neku osobinu svog prijatelja koja vam se jako dopada i koju želite da reflektujete na sebe. Ono što je sigurno, ovakve snove ne morate da povjerite prijateljima. To nije tema o kojoj bi trebalo da razgovarate uz kafu koliko god da ste bliski, jer možete učiniti da se osjećaju neprijatno ili pogrešno protumače vaš san.

2) SEKS SA ŠEFOM ILI KOLEGOM

Neki stručnjaci tvrde da je seks sa šefom ili kolegom jedan od najčeščih snova. Ovi snovi mogu biti jako iritantni, jer nakon takvog san teško da ćete ga sutra na poslu gledati isto kao juče. Ipak, seksi san sa šefom nema veze sa eventulanom željom da zaista spavate sa njim. Koliko god čudno zvučalo, zapravo ima veze sa poslom, odnosno sa vašim poslovnim vještinama koje prepoznajte u sebi ili želite da ih razvijate dalje. Isto važi i za snove o seksu sa kolegama. Čak i ako ste sanjali nešto perverzno ili neobično, nema potrebe da se stidite sutradan na poslu. Nema ni potrebe da o tome pričate na radnom mjestu, ali bi trebalo da razmislite o svojoj karijeri i mogućnostima napredovanja.

3) SEKS SA TAJNOM SIMPATIJOM

Iako je teško seksualni san sa nekim ko vam se dopada razumjeti bilo kako drugačije nego kao želju da budete sa tom osobom, postoji i drugo tumačenje.  Slično kao i seksualni san sa prijateljem, može značiti da ta osoba ima neku osobinu koju i vi želite da imate.

4) SEKS SA BIVŠIM

Sanjali ste seks sa bivšim? Da li to znači da želite da mu se vratite? Ne nužno. Vaš mozak se ne fokusira na vašeg bivšeg partnera kao osobu već na jednu konkretnu osobinu njegove ličnosti, onu koja je igrala važnu ulogu u vašoj vezi. Takođe, seks sa bivšim u snu može zapravo značiti strah zbog ulaska u novu vezu. Da li će se završiti kao predhodna?

5) SEKS SA STRANCEM

Ako se u vašim snovima pojavi fantomski partner, nemojte paničiti. To vjerovatno znači da ste nesigurni zbog bliske budućnosti. Takođe, seksi stranac može da predstavlja i onaj dio vaše ličnosti koji želite da istražite.

(Vesti online)