Vijesti 09.11.2020.

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE: Stanivuković gazi po 24-karatnom zlatu!

ČITANJE: 2 minute

Draško Stanivuković, kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, bukvalno gazi po 24-karatnom zlatu!

Tviteraš pod nikom Veritas objavio je do sada nepoznate fotografije unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, čiji je pod doslovno otpočen zlatom. Otkrivajući nepoznate detalje o raskošnoj vili, „Veritas“ na svom tviter nalogu „prikačio“ raniju objavu prodavca luksuzne opreme „Galija kupatila“ iz Banjaluke koja se svojevremeno i javno pohvalila da je u ovoj vili ugradila i mozaike sa 24-karatnim zlatom.

U objavi na fejsbuk stranici „Galija kupatila“, datiranoj na 3. septembar 2017. godine, okačene su fotografije milionski vrijedne vile na Petrićevcu sa sljedećim opisom: „Ponosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banjaluci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik“.

U ovoj objavi, između ostalog, dat je detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je, u vrijeme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja, prije unošenja skupocjenog namještaja i umjetničkih slika kojim, inače obiluje. Tako se na fotografijama, između ostalog, mogu vidjeti luksuzni granitni podovi, ispresjecani pomenutim mozaicima sa ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresjecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.

drasko stanivukovic vila

Inače, cijena samo jednog grama 24-karatnog zlata, po trenutnim kretanjima na svjetskim berzama, trenutno iznosi oko 100 KM, pa je lako izračunati da Stanivuković doslovno hoda po podu od nekoliko stotina hiljada maraka, dok sama vrijednost vile, po procjenama agenata za nekretnine, iznosi najmanje nekoliko miliona maraka.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, osim 24-karatnih mozaika, zlato doslovno „isijava“ i iz ostatka enterijera, jer su pozlaćeni i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti…