Politika 25.12.2020.

STANIVUKOVIĆ: Objaviću 31. decembra podatke o diplomama svih zaposlenih u Gradskoj upravi

ČITANJE: 2 minute

Danas sam po hitnom postupku postupku naložio da mi se dostave imena i prezimena svih zaposlenih u Gradskoj upravi sa podacima iz njihovih diploma, objavio je na društvenim mrežama novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Ove podatke ćemo objaviti na zvaničnoj veb prezentaciji Grada u četvrtak 31. decembra, baš pred Novu godinu, kao znak novog početka za naš Grad i naše sugrađane. Oni moraju da budu upoznati sa tim ko su zaposleni i sa kojim diplomama obavljaju određene poslove. To je bila jedna od naših proklamovanih politika koju sprovodimo u djelo – dodaje on.

– Donijeli smo i Naredbu o obilježavanju svih službenih automobila koji su u vlasništvu Grada i na taj način zloupotreba imovine Grada više neće biti praksa. U izradi je i novi Pravilnik o platama zaposlenih, kako bismo na jasan način stali u kraj svim izmišljenim višim pozicijama savjetnika ili koordinatora i na taj način napravili dodatne uštede – poručio je Stanivuković.

I ono što je od juče postalo praksa, jeste vraćenje ključeva službenih automobila u 16 časova u moj kabinet i oni su svi na broju, podsjetio je novi gradonačelnik.

Posjeta zimskoj službi za čišćenje grada

Naše službe nikada više neće iznenaditi prvi snijeg, a naši vrijedni radnici su spremni da u svakom trenutku odgovore na sve izazove, poručio je Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Danas smo posjetili zimsku službu za čišćenje grada, jer sam kao gradonačelnik imao potrebu da se lično uvjerim da postoji sva potrebna mehanizacija koja treba da obezbjedi prohodnost i kvalitetno čišćenje snijega, a koja se u Banjaluci sastoji od 57 kamiona sa čeonim plugovima i posipačima, 20 traktora, 30 građevinskih mašina, a biće angažovano i 130 radnika za ručno pročišćavanje snijega. Grad je nabavio dovoljno abrazivnih sredstava i spremni smo da, u jednoj atmosferi pripravnosti dočekamo prve najavljene padavine. Kao gradonačelnik izdao sam naredbu da komunalno preduzeće i pripadnici Civilne zaštite budu spremni da u svakom trenutku odgovore na pozive naših sugrađana. A u ovoj oblasti, u dijelu kontrole trošenja sredstava za čišćenje i održavanje, pripremili smo dodatna rješenja, kako bi sam proces bio što efikasniji – istakao je gradonačelnik.

Moj tim i ja smo spremni da na sve izazove odgovorimo konkretnim potezima, a ovo je jedan od njih, zaključio je on.

(Banjaluka.net)