Politika 18.11.2017.

Stanivuković: Za sada ostajem u PDP-u, ali možda pokrenem i vlastiti politički projekat

ČITANJE: 3 minute

Na blogu koji se pripisuje Budimiru Balabanu, ranijem predsjedniku Skupštine grada Banjaluka i aktuelnom šefu Kluba odbornika „Sloboda“, nedavno je objavljen žestok napad na Draška Stanivukovića, a mladi odbornik Partije demokratskog progresa u banjalučkom gradskom parlamentu u izjavi za srpskainfo.com odgovara da njegov najnoviji kritičar ima dvostruka mjerila!

Stanivuković nema objašnjenje za motive koji su potakli Balabana da na stranici glasnarodan.blogspot.com, u formi „pisma čitaoca“, plasira tekst „Režim sprema papka za 2018. godinu“, o čijem sadržaju dovoljno govori sam naslov. Naš sagovornik pretpostavlja da je Balaban to učinio jer su mu zasmetale Stanivukovićeve pojedine diskusije na sjednicama Skupštine grada.

„Sam Budimir Balaban je, kada je Vera Sladojević smijenjena sa funkcije direktora Centra za socijalni rad u Banjaluci, javno govorio da je kleveta najgori vid ljudskog ponašanja, a sada i sam koristi takve metode. To da sam nekakav budući preletač predstavlja besmislicu, a posebno je neistinita tvrdnja da mi zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić sređuje ispite na Ekonomskom fakultetu. Ja učim po pet-šest sati dnevno da bih pripremio te ispite, tako da one koji kažu da se služim takvim načinom da bi ih položio treba da bude sramota“, ističe Stanivuković za srpskainfo.com.

On dodaje da nisu tačne ni informacije da napušta PDP. Objašnjava da je sa predsjednikom partije Branislavom Borenovićem i prvim čovjekom Gradskog odbora PDP-a Igorom Crnatkom još ranije postigao dogovor da ima slobodu u političkom djelovanju.

„Do sada je taj dogovor poštovan i dok god je tako, ja ću biti u PDP-u. Nema nikakvih nesporazuma među nama. Naprotiv, ti ljudi su korektni prema meni i ja ih poštujem. Evo, i na dan našeg razgovora imam dva sastanka u partiji i otići ću na njih“, kaže Stanivuković.

Kada je riječ o mogućnosti da bude kandidat na opštim izborima 2018. godine, Stanivuković odgovara da još nije donio odluku o tome da li će to učiniti i, ukoliko se opredijeli za takav potez, na koji način će ga realizovati.

„Vremena su turbulentna, ne zna se šta nosi budućnost. U svakom slučaju, ako to ne učinim u okviru partije u kojoj sam sada, jedino mogu da pokrenem novi politički projekat. Sigurno neću preći u drugu stranku, a naročito ne u SNSD ili neku opciju blisku njima, jer mi politika koju oni vode uopšte nije bliska“, kaže Stanivuković.

Osvrćući se na tvrdnje da se, navodno, sukobio i sa članovima „Restarta“, nevladine organizacije sa kojom je više mjeseci zajedno protestovao protiv kupovine skupih službenih automobila u RS, Stanivuković poručuje da među njima nije bilo nikakvih nesporazuma.

„Evo, i prije desetak dana zajedno smo se protivili deložaciji porodice Petković u Jevrejskoj ulici. Radi se samo o tome da su u njihovom fokusu više republičke teme, a ja sam u većoj mjeri posvećen lokalnim problemima. Međutim, to nije prepreka da podržim i njih i sve druge mlade ljude kada procijenim da se bore za ispravnu stvar. Jedino ne dolazi u obzir vrh Unije studenata RS, nakon svih ovih dokaza o rasipanju para. Sa njima nema nikakve saradnje“, zaključuje Stanivuković.

(S. Bižić/srpskainfo.com)