Politika 18.10.2020.

Komentar: Stanivukoviću sad i Nešić poželjan partner

ČITANJE: 2 minute

Drašku Stanivukoviću nedostaje puno toga a najviše jasne politike koja podrazumjeva doslednost u stavovima. Kako smo mogli vidjeti u prethodnim izjavama Draška Stanivukovića, stalno je skretao pažnju na tezu „kako nisu svi su isti u politici“.

Njegova teza da on nije kao drugi, nego je iskren i ima želju za promjenu za sve građane Banjaluke i Republike Srpske, te da vladajuća struktura to njemu podmeće.

Ako bolje analiziramo jučerašnju izjavu koju je dao medijima po prvi put se osjetio taj iskren osmjeh mladog Stanivukovića kako sa velikom radošću dokazuje da su svi ipak isti i da im je samo funkcija bitna.

„Ja, da ne krijem, sam srećan zbog takve jedne odluke i ako me pitate trebalo je ranije da dođe s obzirom na to kakvu torturu su pojedini ljudi iz te stranke i mnogih drugih stranaka u vlasti doživljavali “, kazao je Stanivuković.

Treba li podsjećati da je Nenad Nešić je često bio tema napada upravo Draška Stanivukovića i njegove stranačke koleginice Jelene Trivić. Poslednji put je to bilo kada je Nešić šutirao novac i gdje su Jelena i Draško tražili u Narodnoj skupštini njegovu smjenu od premijera Radovana Viškovića, dok već danas na samom početku kampanje pozivaju tog istog Nešića „da se priduži njima“. E to je ta nova politika koju promoviše Stanivuković.

I nije on sam već su i ostali opozicioni lideri potvrdili tezu da „jesu svi isti“, jer iste su identične izjave bile kod Branislava Borenovića i Mirka Šarovića. Lider SDS je već otvorio opoziciona vrata za DNS čestitajući Nešiću na hrabrom i principjelnom potezu, vjerovatno već vrteću u glavi komibinacije kako bi možda mogao da se vrati u Savjet ministara.

(Banjaluka.net)