Magazin 13.01.2016.

Stiven Sigal: Dovešću Holivud u Srbiju

ČITANJE: 3 minute
sigal i vucic
Sa velikim bih zadovoljstvom obnovio Kalmički hram u Beogradu, za koji sam čuo da je prvi budistički u Evropi, i za to sam dobio blagoslov premijera, rekao je Stiven Sigal za Sputnjik, u prvom razgovoru za medije nakon što je primio srpski pasoš i ličnu kartu.

 

Holivudskom glumcu i muzičaru Stivenu Sigalu, nekoliko dana nakon što dobio državljanstvo Srbije, premijer Aleksandar Vučić je uručio „papire“ — pasoš i ličnu kartu.

Posle fotografisanja prilikom svečanog čina uručenja pasoša i lične karte, Sigal i Vučić su proveli oko pola sata u razgovoru iza zatvorenih vrata. Specijalno za Sputnjik, Sigal je otkrio neke detalje razgovora sa premijerom Srbije.

-Nisam primio srpsko državljanstvo da bih reprezentovao Srbiju u inostranstvu. Prihvatio sam državljanstvo zato što verujem da bih mogao mnogo toga da učinim za Srbiju u Srbiji- rekao je Sigal za Sputnjik.

-Jedna od najvažnijih stvari o kojoj razmišljam je da dovedem u Srbiju mnogo filmskih ekipa. U Srbiji imate skoro sve — pejzaže, terene, arhitekturu… Možete da snimate u Srbiji, a da to izgleda da je snimljeno bilo gde u svetu. Želim da dovedem Holivud u Srbiju, čitavu filmsku zajednicu, i da uvedem kompletnu filmsku infrastrukturu. To su stvari o kojima razmišljam. Rekao sam premijeru da bih voleo da budem zadužen za borilačke veštine, pre svega aikido, i to su stvari kojima mislim da se posvetim u Srbiji. Generalno, razmišljam o tome šta mogu da učinim ovde- rekao je Sigal u prvom razgovoru za medije nakon što mu je premijer Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu.

On je dodao da dosta toga zna o nekad čuvenom filmskom studiju u Košutnjaku, koji je odavno van funkcije i pretvara se u ruševine.

-Nešto bi se moglo obnoviti, a nešto ne. Mnogo smo razgovarali o tom studiju i smatram da bi trebalo dovesti razne stručnjake da pogledaju koja bi se postrojenja mogla na prikladan način obnoviti. Imam želju da dovedem prave ljude u Srbiju da pokrenu posao-rekao je poznati glumac.

Sigal je, takođe, zainteresovan i za obnovu Kalmičkog budističkog hrama koji je postojao u Beogradu između 1929. i 1940. godine.

-Od nekog sam čuo da je Srbija imala prvi budistički hram u Evropi. Još uvek istražujem šta se desilo sa kalmičkim narodom, pogledao sam neke dokumente, i ako je to istina, to je nešto što bih s velikim uživanjem uradio i za šta sam dobio blagoslov premijera- istakao je holivudski superstar.

Sigal je dodao da se nada da će veoma brzo ponovo doći u Srbiju, najverovatnije za pet do šest nedelja.

-Moram da se vratim u Ameriku, potom idem u Rumuniju, pa na Tajland… Rumunija je dovoljno blizu, pa bih mogao ponovo da navratim- rekao je on.

Stiven Sigal, koji je sa svojom bluz grupom nastupio za Novu godinu ispred Skupštine Srbije u Beogradu, kazao je da je prihvatio molbu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da svira na „Egzitu“, ali da još uvek nije preciziran datum kad će nastupiti.

 (rs.sputniknews.com)