Magazin 13.09.2015.

Stotinu igrača na banjalučkom festivalu plesa

ČITANJE: 2 minute

БАЊАЛУКА, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ -  Плесни студио "Сити џез" из Бањалуке окупио је вечерас око 100 играча из Словеније, Хрватске, Србије и БиХ који су у 23 плесне тачке показали љепоту покрета различитих плесних категорија.

Plesni studio “Siti džez” iz Banjaluke okupio je večeras 100 igrača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH koji su u 23 plesne tačke pokazali ljepotu pokreta različitih plesnih kategorija.

Umjetnički rukovodilac plesnog studija “Siti džez” iz Banjaluke Tanja Dukić Čičić rekla je da je više nego zadovoljna programom večerašnjeg Festivala, koji sadrži za svakog po nešto.

– Svi učesnici su raspoloženi za ples, u prekrasnim kostimima, koji će posebno biti interesantni publici – rekla je Čičićeva novinarima prije početka Festivala.

Ona je navela da će na Festivalu, osim plesača iz plesnog kluba koji je domaćin, učestvovati i članovi plesnih studija “Pro dens” iz Slovenije, “Dens kompani end Em” iz Hrvatske, “Profesional” iz Srbije, “Virus” iz Bihaća i “Gema” iz Banjaluke.

Ovogodišnji Festival plesa predstavlja drugu fazu projekta “Siti džez – 15 godina sa vama”, kojim se obilježava 15 godina postojanja i rada plesnog studija.

Ona je istakla da je cilj Festivala da to učesnicima bude prilika da izvedu plesne tačke koje nisu takmičarskog tipa, tako da su oslobođeni stresa i napetosti.

Prema njenim riječima, u toku večeri Festivala, publici će biti prikazani elementi savremenog plesa, džeza, hip-hopa, te strit densa.

 – Zastupljene su sve kategorije, od solista, pa do formacijskih grupa od 30 igrača, a trudili smo se da sve vrste plesa približimo publici – navela je Čičićeva.

Suosnivač i koreograf u plesnoj kompaniji “Dens end Em” Andrea Solomon rekla je da je već gostovala u Banjaluci, te da joj je uvijek bilo lijepo.

 – Radimo savremeni i moderni balet, ali nam se stil plesa zasniva na puno raznovrsne plesne tehnike – rekla je Solomonova.

Generalni pokrovitelj ove međunarodne manifestacije je Hipo Alpe-Adria banka Banjaluka.

(Agencije)